Nädalaks üürisuvilasse

Mitmelt poolt Soomest võib üürida suvilaid näiteks vahendaja Lomarengas kaudu. Kõige odavama suvila saab 280-330 euro eest. Seal on köök ja tuba. Kui suvilas endas pole sauna, saab kasutada suvilaküla ühissauna. Enamasti on kogu küla peale ka paat, ujumisrand ja grillimiskoht.

Lapimaale aktiivsele puhkusele

Suusakeskused korraldavad koos majutusega aktiivset tegevust lastele. Näiteks Levil käiakse kalal, ratsutatakse ja käiakse seikluspargis. Neljaliikmeline perekond saab Levil majutuse 2-4 ööpäevaks 265-300 euro eest. See sisaldab ka näiteks giidiga matku ja jalgrattarenti.

Rovaniemis elades saab pere 169 euro eest suvepassi, millega pääseb kogu perega seitsmesse kohta. Perepassi ostjale maksab hotelliöö Rovaniemi piirkonnas 80-90 eurot.

Urho Kekkoneni rahvuspargis Saariselkäs on palju erinevaid maha märgitud matkaradu. Majutus maksab seal 130-310 eurot nädalalõpp.

Hotellipakett

Neljaliikmelise perekonna pakettnädalalõppu võib kuuluda näiteks hotelliöö soodushinnaga, mille puhul ostetakse ise piletid näiteks lõbustusparki. Enamasti ostetakse piletid otse hotellist. Enamik hotelle pakub bussitransporti soovitud kohta ja tagasi.

Hotelliöö kahe inimese toas näiteks ühe lisavoodiga maksab 90-120 eurot. Alla 14-aastased lapsed võivad enamikes hotellides ilma oma voodikohata tasuta majutuda. Piletid näiteks Linnanmäki lõbustusparki või Muumimaailma maksavad 26-35 eurot tükk. 1-2 ööd spaades koos hommikusöögiga maksab näiteks Flamingo Spas või Wasalandias paketihinnaga 110-235 eurot.

Päevakruiis Peterburisse

Divo Ostrovi lõbustuspargis on tegemist igas vanuses inimestele. Lastele sobivad ka loomaaed, akvaarium, planetaarium ja paljud uhked paleed. Pere võib viia Peterhofi.

Telkimine laagrialal

Hästi ligipääsetavaid huvitavaid telkimispaiku leidub ümber Soome. Neil, kellele meeldivad rannad ja ujumine, tasub minna läänerannikule, kus on oma valge liiva poolest tuntud Yyteri ja Kalajoki. Ajaloo või looduse vastu huvi tundjad võivad minna Ida-Soome Savonlinna piirkonda või Kainuusse.

Majutus laagrialal maksab 26 eurot öö, kui magatakse kas telgis või matkaautos. Hinna sees on elektriühendus, dušš, tualett, toidu valmistamise koht ja mõnel pool ka ühissaun. Välja üüritakse ja kämpingumajakesi, millest odavaima saab üheks ööks 30 euroga.

Võimalik on hankida Soome camping-kaart, millega saab üle riigi allahindlust. Kaart maksab 16 eurot aastas.