Aegean Airlines otseühendust Kreeka pealinna Ateenaga, kus on võimalik ümber istuda ja jätkata reisi kolmekümnesse Kreeka sihtkohta, samuti Lõuna-Itaaliasse ja Küprosele.

Tallinnast Ateenasse hakkab Aegean Airlines lendama 174-kohalise Airbus 320-ga. Lennud Ateenast väljuvad reedeti enne südaööd ning Tallinnast laupäeva varahommikul. Augustis ja septembris toimub kaks lendu nädalas, lisaks laupäevale väljub siis lend Tallinnast ka teisipäeva varahommikul. Lend kestab 3 tundi ja 45 minutit ning sisaldab pardatoitlustust.

"Kreeklased on külalislahke rahvas ja Kreeka on tuntud kui suurepärane puhkuse veetmise koht. Lisaks Ateenale on Kreeka täis toredaid ajaloolisi paiku ja imelisi saari, kuhu nüüd saab mugavalt Kreeka oma lennufirmaga lennata," rääkis Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov.

"Meil on hea meel, et kreeklased meisse usuvad ja otselendudega Ateenasse alustavad. On igati mõistetav, et alustatakse hooajaliselt ja kui läheb hästi, siis tuleb sagedusi juurde," lisas Erik Sakkov ning lootis, et Aegean Airlinesi otsus esialgsega võrreldes hooaega pikendada annab tunnistust, et liin on hästi vastu võetud. "Iga lennuliini püsimajäämine Tallinnas sõltub meist endist – reisijatest. Seega julgustan kõiki seda võimalust kasutama ja sel suvel Kreekasse lendama," soovitas Sakkov.

Aegean Airlines on Kreeka suurim lennufirma, mis alustas 1999. aastal kahe lennukiga, lennates kolmel liinil. Tänaseks on Aegean Airlines lennukipargis 30 Airbusi ning lennatakse rohkem kui 87 rahvusvahelisse sihtkohta Euroopas, Põhja-Aafrikas ja Lähis-Idas ning 33 kodumaisesse sihtkohta. 2013. aastal teenindati 6,8 mln reisijat. Aegean Airlines on nn täisteenindusega lennufirma, mis pakub mugavaid ühendusi ning korralikku pardateenindust, mis sisaldab sööki-jooki. Lennufirma heast tasemest annab tunnistust juba kuuendat korda järjest maineka Skytraxi parima regionaalse lennufirma auhinna võitmine ka käesoleval aastal.

Kampaaniahindadega lende leiab firma kodulehelt www.aegeanair.com.

Ateena on üks maailma vanimatest linnadest, mille tekkelugu ulatub 3400 aasta taha. Klassikaline Ateena on olnud läbi aegade kunsti, teadmiste ja filosoofia keskuseks ning asjata ei peeta Ateenat lääne tsivilisatsiooni ning demokraatia hälliks. Ateena klassikaline ajajärk on linnas ka tänapäeval nähtav ja tuntav, see peegeldub vastu lugematutelt iidsetelt monumentidelt ja kunstiteostelt. Ateenas on ajaloohuvilistele palju põnevat uudistamist – Ateena Akropol, Daphni klooster, agoraa ning hulgaliselt erakordseid muuseume.