Carlson Wagonlit Traveli (Kaleva Travel) turundusjuhi Hiie Aru sõnul on Kreeka finantsturbulents teinud kliendid küll veidi ettevaatlikuks, kuid suuri kõikumisi nõudluse osas sinna reisida pole.

„Need reisijad, kes on oma Kreeka puhkused, kas pakettreisid, lennupiletid  ja Kreeka saarte kruiisid juba varasemalt tellinud ei ole oma reise tühistanud. Küll võib tähendada, et Kreeka finantsturbulents ja viimase aja sellesisulised meediakajastused on reisijad muutunud Kreeka suhtes veidi ettevaatlikuks ja küsima on hakatud rohkem teisi Vahemere sihtkohti," selgitas Aru.

Samuti pole muutunud Kreekasse tehtavate reiside hinnaklass.

„Reisipakettide hindades mingeid märkimisväärseid hüppeid üles või alla toimunud veel pole. Aeg-ajalt teevad reisikorraldajad küll tavahinnast soodsamaid eripakkumisi, aga neid tehakse ka Bulgaariasse, Türgisse, Itaaliasse ja teistesse suvesihtkohtadesse. Seega Kreeka sündmused reisipakettide hindu hetkel oluliselt mõjutanud ei ole," kinnitab Aru.

TEZ Touri turundus- ja kommunikatsioonijuhi Svetlana Vertjanova edastusel toimuvad Kreeta ja Rhodose saarele reisid Kreeka finantsolukorrast hoolimata ning inimesed võivad end vägagi turvaliselt tunda.

„Elu kulgeb seal samas rütmis. Põhilised sünmused leiavad aset Ateenas. Soovitame suhtuda riigi majandus-poliitilistesse sündmustesse neutraalselt ning nautida oma puhkust," edastas Vertjanova.

Kuna sularaha väljavõtmise piirangud ei puuduta hetkel välisriikides välja antud pangakaarte, siis eestlastel ei tasu muretseda Kreekasse reisides. „Samas on sularahas arveldamine väikestes ärides ja kohvikutes alati olnud põhiline makseviis, seega sularaha tuleks alati piisavas koguses kaasa võtta," soovitab Vertjanova.

Ka Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuhi Olev Riisbergi sõnul pole Kreeka ebastabiilne majandusolukord populaarsete puhkusesaarte Kreeta ja Rhodose tavapärast kuurordi eluolu segama hakanud.

„Hotellid töötavad tavapärases rütmis. Loodetavasti majandusolukorra mõjud sel hooajal ka saartele ei jõua, kuna sealne elu toimib omas tempos ja kohalik turismitööstus külastajate üle ei kurda," märkis Riisberg, kelle sõnul on kuni juuli keskpaigani kõik Novatoursi Kreeka reisid välja müüdud.