Viirelaiu Majakavahi kompleks

Imelist eraldust ja looduslähedust saab kogeda Viirelaiul, mis on peaaegu asustamata laid mandri ja Muhumaa vahel - seal elas aastakümneid majakavahi perekond, kuni automaatika selle ameti üle võtis ja üks hakkajatest meestest koosnev seltskond laiule teistsgust, vähem töist, meeleolu looma hakkas.
Nemad ja 500 lammast, kes on aidanud metsistunud laiu jälle mõnusalt madalaks rohumaaks pügada on sellest teinud Eesti oma paradiisisaare.

Vana majakavahimaja elumaja on saanud öömajaks külalistele, kuhu mahub üle 50 inimese. Vana lauda asemel seisab nüüd KAOS arhitektide ehitatud väika modernne maja, mis täidab vajadusel nii seminariruumi, laiu kultuurimaja kui külakõrtsi rolli ja mis kõige olulisem – kaitseb hoovi meretuulte ees. Teisest küljest kaitseb õue uus saun, ilmselt Eesti kõige romantilisema õhtupäikese poole avaneva terrassiga saun, kaugelt kostab lammaste jutuvada ja selle kõige keskel kõrgub punane majakas, maamärk, mis igale poole selgelt kätte paistab – ehkki ega ära eksida pole sellel laiul tõesti mitte kuidagi võimalik.

Laiule pääseb kas kaatriga, parvega või kakuamiga.

Kukekaarli villa

Kukekaarli Villa puhkemaja on stiilne uus majutuskoht kaheksale inimesele, kus saab lisaks mugavale ööbimisele nautida värsket Hiiumaist hommikusööki, metsikut matka Kassari saarel, ratsamatkasid ja sõudepaadisõite merel. Suvel on lastel võimalik sulistada sooja veega täidetud välibasseinis.

Vaata lisa SIIT.

Kukekaarli villa

Mullihotell Vango Imedemaal

Mullihotell on uut moodi telkimine, mis pakub ainulaadset võimalust ööbida looduses ning nautida tähistaeva ilu otse voodist. Mullihotell on mullikujuline pooleldi läbipaistev telk, mis hoiab oma kuju tänu sissepuhutavale õhule. Viiendat hooaega Eestis tegutsev mullihotell püstitatakse juuni alguses Pärnumaal Laikssaare külas asuvasse Vango Imedemaale. Endisele metsavahikohale rajatud Imedemaa on eriline paik, kus saab rännata metsades, saunatada, ujuda ja loodust nautida.

Vaata lisa SIIT.

Mullihotell