Hotell Shangri-La, Pariis

Suursuguse hoonete ja plinkivate tuledega Pariis on armunute paradiis. Sama võib öelda ka hotelli Shangri-La kohta – kuninglik hotell, mis asub 19. sajandil ehitatud prints Roland Bonaparte’i palees. Frankofiilidele ideaalselt sobiv sviit, mille hinnaks on 22 250 eurot ööpäevas, on segu ajaloolisest võlust ja kaasaegsest luksusest.

Pärlmuttertoonides seinapaneelid, uhked kangadrapeeringud, sisustuses helklevad hõbedased toonid. Mööbli hulgas on naha- ja velvetiga kaetud sohvasid ning käsitsi maalitud kappe. Maast laeni aknad, hiiglaslik terrass ning otsevaade Eiffeli tornile.

Romantikafaktor: Öösel on Pariisi valgustav „raudne leedi“ nähtav sviidi igast nurgast, ka marmorist vannist, mis on kahe inimese jaoks piisavalt suur.

Hotell Four Seasons, Firenze

Hotell asub Florence’itele, kes olid sajandeid üks linna mõjukamaid perekondi, kuulunud ja 15. sajandil ehitatud Palazzo della Gherardescas. 234 ruutmeetri suurune sviit, milles ööbimise ühe öö eest tuleb välja käia 17 177 eurot, on võlvitud lagede, 18. sajandist pärit keraamiliste plaatidega kaetud põrandate, rikkalike seinamaalingute ja brokaadiga kaunistatud meistriteos.

Parkettpõrandad ja siidtapeet suures salongis ja elutoas, magamistuba kaunistamas 17. sajandil elanud kunstniku Baldassare Franceschini rokokoofresko.

Romantikafaktor: Naudi küünlavalgel õhtusööki ja proseccot privaatses söögitoas, millest avaneb vaade hotelli skulptuuridega täiendatud renessansslikele aedadele.

Hotell Luxury Collection, Veneetsia

Paikneb Suure kanali ääres asuvas 500 aastat vanas Gritti palees, millest võib leida kuhjade kaupa sajandeid vana antiiki, hindamatuid kunstiteoseid ja miilide viisi Rubelli siidi. Redentore Terrazza sviit asub hotelli kõrgemail korrusel, ühe öö eest küsitakse 14 418 eurot. Elutoa põrandaks on poleeritud terratso, magamistoa seinu katavad freskod, parkettpõrandatel lebavad käsitsi kootud vaibad, siidiga kaetud seintele on paigutatud Veneetsia peeglid. Salongi kaunistavad nikerdustega mööbel, marmor ja kuldsed aktsendid.

Romantikafaktor: Keerdtrepp viib sviidist katusele, kus laiuvad 250 ruutmeetri suurune terrass ja privaatne basseinid, vaatega linnale ja Suurele kanalile.

Hotell New York Palace, New York

Sõbrapäev selles sviidis on teemantidega üle puistatud, sest neid on seal nii palju. Kolme magamistoaga 465 ruutmeetrine suurune sviit on disainitud koostöös Beverly Hillsis resideeruva juveliiri Martin Katziga, kes paigutas midagi helklevat vaat et igale ruutmeetrile. Esikulage kaunistab pea kahemeetrine teemantidejuga, magamistoas on nendega kaunistatud buduaar. Katuseterrassil võivad paarikesed basseinis mõnuleda ning nautida vaadet Chrysler Buildingule ja Empire State Buildingule.

Romantikafaktor: Igaühele, kes sviidis ööbib, kingitakse Martin Katzi originaalsõrmus.

Hotell Corinthia, London

465 ruutmeetri suuruse ja 13 ruumist koosneva sviidi hinnaks on 25 000 eurot/öö. Tegemist on tõenäoliselt ühe Londoni suurima, kuid üsna kindlasti linna kõige ekstravagantsema sviidiga. Sisustanud on selle kohalik firma G.A. Design. Hallis püüavad pilku kurviliselt ülespoole tõusev trepp ja eebenipuust 10-kohaline söögilaud. Sviidil on oma veinikelder ning 65 ruutmeetril laiuv linnavaatega terrass.

Romantikafaktor: Paaridele pakutakse massaaži sviidi privaatses spaas.

Hotell Four Seasons Los Angeles, Beverly Hills

Kusagil mujal ei sära Hollywoodi glamuur ja Beverly Hillsi luksus eredamalt kui selles sviidis. 222 ruutmeetri suuruse majutuspaiga hinnaks ühe öö eest on vaid 8 000 eurot. Sviidi sisekujunduses on lühtritel ja kangastel kasutatud ehtsaid Swarovski kristalle, romantilisust lisavad kamin, marmorist sisustusega vannituba ning Bel-Air mägedele avatud vaatega terrass.

Romantikafaktor: Võtke hotelli autopargist auto (seal on olemas nii Ferrari 458 Spider kui Bentley Flying Spur) ning tehke pisike tiir.

Hotell Aman, Tokyo

Futuristlik Tokyo võib tunduda pigem äri- kui meelelahutuslinnana, kuid hotell Aman on romantilisem kui ükskõik milline teine hotell Jaapani pealinnas. See 2014. aastal avatud Nihonbashi klaasist seintega majutusasutus asub Otemachi Toweris ning näib enam ryokanina kui hotellina – teenindajad kannavad kimonoid ning õhkkond on sarnane kloostrile. 156 ruutmeetrise pindalaga sviit maksab 1500 eurot/öö. Külastajad saavad kanda traditsioonilisi yukata’sid ja puutallaga sandaale ning nautida privaatses söögitoas kaiseki kööki. Kogu sviidis olevad maast laeni aknad kindlustavad imekauni vaate keisripalee aedadele, Tokyo panoraamile ning selgetel päevadel ka Fuji mäele.

Romantikafaktor: Traditsiooniline furo-vann on piisavalt suur, et sinna mahuks kaks inimest. Vannis istudes saab nautida vaateid Tokyole.

Hotell Grande Bretagne, Ateena

Üks Ateena n-ö nurgakivisid – hotell avati juba 1874. aastal. Teenijad, antiiki täis toad ning pikk nimekiri tähelepanuväärsetest külalistest (Winston Churchill ja Bing Crosby teiste seas). Öö eest küsitakse 16 465 eurot. Sviidis on palju kauneid kunstiteoseid, antiikne klaver, erinevatest ajalooperioodidest pärit mööblit. Vaated Syntagma väljakule ja Akropolisele on samuti alati olemas. Neid saab nautida õhtusöögi juurde söögitoas laua taga istudes või privaatses treeningruumis trenni tehes. Olemas on ka privaatne veinikelder.

Romantikafaktor: Sviidi vannitoas on aurudušš, Joonia sambad ja sinisest marmorist mullivann.

Hotell Mandarin Oriental Pudong, Shanghai

Shanghai hotellidest paljudes on luksuslikud ja ekstravagantsed sviidid, kuid see (hind 21650/öö) on tipp. Sviit võtab enda alla hotelli kogu 25. korruse ning on 790 ruutmeetri suurune. Külalistele on avatud kaks katuseaeda vaadetega Shanghaile ja Huangpu jõele. Sviidi juurde kuuluvad privaatne veinikelder, marmorist vannituba koos aurusauna ja tavalise saunaga, köök ning treeningsaal – ahvatlused, mis kutsuvad ööbima.

Romantikafaktor: Vali veinikeldrist välja šampanja, libista selga siidist kimono ja naudi.

Ellerman House, Cape Town

Elegantne villa, mis kuulus Briti laevandusmagnaat Sir John Ellermanile, asub idüllilise Bantry lahe kaldal. Merevaatega sviit (3 700 eurot/öö) on pelgupaik, mis mahutab kolm magamistuba, köögi, hiigelsuure basseini ja meelelahutustoa. Villa kaasaegne sisekujundus sobib kokku maailmaklassi kuuluva kunstikoguga. Päikeseloojang villa terrassil vaadetega Bantry lahele ja Kaheteistkümne Apostli mäele on ilusaks sissejuhatuseks küünlavalguel peetavale õhtusöögile, mida serveerib isiklik kokk.

Romantikafaktor: Lõuna-Aafrika veinide degusteerimine – veinikeldri valikus on enam kui 7 500 pudelit.