Kõikide näitajate – majandus, ettevõtlus, valitsemine, haridus, tervis, turvalisus, isikuvabadus ja sotsiaalne kapital – osas on Norra esimeste riikide seas maailmas. See tähendab, et trollidemaa võib nii palju meeldima hakata, et sa ei tahagi sealt enam koju tagasi tulla.

USA pole kunagi n-ö ohutute riikide edetabeli tipus olnud, kuid viimase aastaga on see veel kaks astet langenud, olles 33. kohal. Üsna palju esineb poliitilist vägivalda, Amnesty Internationali arvates lausa sama palju, kui Saudi Araabias.

  • Turvalisus on ohus ka Euroopas

Üsna tugeva languse on turvalisuse edetabelis läbi teinud ka Euroopa riigid. Õhkkond on muutunud pingeliseks, vägivaldsus ja põgenike hulk kasvavad.

Viimase seitsme aasta jooksul on Indoneesia rikkuse edetabelis 21 koha võrra tõusnud, eriti tänu soodsale majandus- ja ettevõtluskeskkonnale ning võimaluste paljususele. Firmade asutamise kulud on Indoneesias langenud 26%-lt 21,1%ni rahvuslikust koguproduktist ühe inimese kohta. Uue äri käivitamine on seega palju riskivabam kui aasta tagasi. Nende inimeste arv, kes on oma elustandardi üle õnnelikud, on 63%-lt 71%-le tõusnud – täiesti kindel näitaja, et asjad arenevad hästi.

Kanada.
  • Kanada on kõige vabam riik maailmas

Lisaks sellele, et Kanada hoiab esimest positsiooni isikuvabaduse kategoorias, on see ka immigrantide suhtes kõige tolerantsem riiki – 92% kohalikest leiab, et nende kodumaa on välismaalastele elamiseks hea paik. Etniliste vähemuste tolereerimise edetabelis asub Kanada viiendal kohal. Ideaalne sihtkoht, eks?

Allikas: travelandleisure.com