Kool on peaaegu läbi ja viimane aeg teha puhkuseplaane. Mööda Eestit jõuab sõita ka nädalavahetustel, eksootilised paigad jäägu talveks – Euroopas on suur suvi ja parim aeg puhata.

Ent kas nii ei mõtle mitte kõik ja kas hinnad ei söösta juba praegu püstijoones taevasse? Ameeriklased, kes oma unistuste Euroopa puhkuse ajal ei koonerda, suunduvad ennekõike pealinnadesse: Pariisi, Londonisse, Rooma. Seega – need kohad pole südasuviseks puhkuseks!
Ent kui ikkagi tahad seda suurt kolmikut näha, siis mine augustis, kui hinnad on juba madalamad ning vähemalt on kõik siseturistid suundunud mere äärde puhkust veetma ja ei täida pealinnade hotelle. Võrredes juuni või juuliga on hotellide hinnad 24% madalamad.

Arvestama peab ka kuluga lennupiletitele ning meeles tasub pidada elementaarseid asju, et pardakaart tuleb kodus välja printida – lennujaamas võib see väga kalliks minna – ja et rannapuhkusele minnes on käsipagas tõesti piisav ja säästab teile lõpuks päris palju raha.

Ajakiri Travel+Leisure tegi ära suure töö võrrelded nii lennuhindu kui hotellide hindu ja pani kokku edetabeli Euroopa mõnusamatest puhkusekohtadest, kus ka eelarvet lõhki ajamata puhata saab.

Niisiis, millal minna Itaalia rannikule, Barcelonasse, Amsterdami, Dubrovnikusse?

1.Stockholm. Parim aeg: juuli
Nii üllatav kui see ka pole – Stockholm on juulis odavam kui teistel suvekuudel. Linna kohvikukultuur on vaimustav, kõik riiklikud muuseumid on tasuta ning Stockholmis ei ole te kunagi ka veest liiga kaugel.
Eestist on sinna minemiseks superhead võimalused nii lennuki kui laevaga!

Stockholm

Positano hotellid ja restoranid seavad standardi, milline täiuslik puhkusepaik olema peab. Kiirustage, parim aeg sinna minemiseks on juuni. Juulis on hinnad juba laes, kui lisaks välismaalastele algab itaallaste endi puhkusehooaeg.

Campania

Ehkki Prahas linan täidavad erinevad sündmused ja festivalid – näiteks suur jazzifestival – on hinnad madalamad kui muul ajal suvel.

Praha

Augustis minek tähendab kuumuse-katsumust, ent on seda kindlasti väärt. Varjulised pargid aitavad keskpäevakuumuse üle elada, samal ajal kui öine melu tapas-baaride ümber on aasta parim.
Kui olete kunsifänn, siis on see kindlasti parim aeg – suured muuseumid on avatud ja samas pole suuri turistigruppe vaateid blokeerimas.

Madriid

Veeda kasvõi paar päeva selles ülimalt romantilises linnas ja suundu seejärel Toskaana maalilistele maastikele.

Toskaana

Poola suuruselt teine linn on valitud korduvalt Euroopa parimate linnapuhkuse sihtkohtade hulka. Miks siis mitte minna?!

Krakow

Me lihtsalt jumaldame Berliini! Parimad söögikohad, parimad peod, parimad näitused ja etendused, parim loomaaed!
Ja see kõik on kohati palju odavam kui elu Tallinnas ning lisaks kõigele on meil sel suvel superhea lennuühendus.

Berliin

Šotimaal on kogu aeg kehv ilm ja samas kogu aeg toimub midagi. Juunis on siiski oodata ka natuke päikest, samas ei ole oodata turistihorde. Edasi keeravad turistid ja suured festivalid linnaelu peapeale ning mitmekordistavad hinnad.

Edinburgh

Dubrovnik on imelina ja juba ammu ei kehti seal reegel, et Ida-Euroopas on odavam. Vatsupidi – üle mere Itaalia rannikul võib leida soodsamaid kohti. Ent selle pärast ei pea jääma veel käimata. Tegutsege kiirelt ja minge kohe juunis, kui meie jaoks on juba täiesti piisavalt soe, ent suur hooaeg pole veel alanud ja hiiglaslikke kruiisilaevu on vähe näha.

Dubrovnik.

Brüsselisse on lihtne lennata – aga mida seal edasi teha? Mitte midagi, sõitke edasi romantilisse Brüggesse! Kaunite kanalitega linn on üks ilusamaid maailmas!

Brügge

Head lennuühendused, mõnus toit ja kaunis rand linnas sees teevad sellest ühe lemmikpuhkusepaiga kõigi jaoks. August jääb aga juba rahulikumaks ja hinnad hakkavad pisut langema. Ehkki võrreldes naabri Prantsusmaaga pole Barcelona kunagi pööraselt ja põhjendamatult kallis.

Barcelona
Amsterdami kanaleid ja muretut ning tabudevaba elu lihtsalt peab kogema, kasvõi paariks päevaks. Ja kõige soodsam on see siis, kui need paar päeva juhtuvad olema juulis.
Amsterdam

Kui üks linn on soodne ja hea puhkamiseks koos lastega, siis on see Dublin. Hiiglaslikud pargid pakuvad varju ja rohelust. Ja olete juba vaadanud Ryanairi lendude hindu otse Tallinanst? Minge Dublinisse!