Juba pikka aega on reisibüroode pakutavad Valentinipäeva paketid olnud emotsioonidele rõhuvad. Kui enamus pakub siiski väikeseid emotsionaalseid aktsente näiteks šokolaadiga kaetud maasikate ja šampuse näol numbritubades, siis mõned hotellid ja reisibürood on hakanud mõtlema suuremalt ja pakuvad midagi erilisemat.

Neile, kes plaanivad Valentinipäeva paiku romantilist puhkust, võib leiduda just see kõige sobivam ning erilisem pakkumine.

Pankrannik Tai smaragdrohelise mere kaldal

Thais Phang Nga lahes asuvad võimsad pankrannikud, mis lõpevad smaragdrohelises vees ja tuletavad endiselt meelde Roger Moore’i kehastamas James Bondi. Seal saab tellida endale ka kahepäevase romantikapaketi. Elamus algab helikopterilennuga Phuketist, saabujaid ootab reidil luksuslik jaht reisi korraldaja Yao Noi peakokaga, kes valmistab pardal neljakäigulise eine sel ajal, kui laevameeskond alustab navigeerimist paepaljandike ääres kalda lähedal. Öömaja pakutakse klaasseintega magamistoas sadamasillal, hommikusöök serveeritakse rannas. Edasi kulgetakse tagasi Six Senses´i spaamõnusid nautima, õhtusöök serveeritakse küünlavalgel ja järgmine öö veedetakse kahekorruselises villas. Romantikapakett maksab ligi 4455 eurot inimese kohta koos kohalelennuga Euroopast.

Armastuse linnas Pariisis - luksuslik öö vaatega Eiffelile

Pariis on üsna ettearvatav sihtkoht Valentinipäeva reisiks. Four Seasons George V luksuslikus hotellis saab puhkuse veelgi meeldejäävamaks teha. Hotell avaldab muljet ka kõige tülpinumale ja väsinumale reisijale juba saabudes. Saabumine korraldatakse lennujaamast Rolls Royce Phantomiga, paar majutatakse katusekorruse sviiti ning sealt avaneb vaade Eiffeli tornile. Õhtu jätkub 1964. aasta Krug Champagne´i aperitiiviga hotelli küünlavalguses säravas veinikeldris ning edasi hoolitseb kõhutäite eest kahe Michelini tärniga peakokk Eric Briffard, tulles toitu serveerima otse sviiti. Pariisi puhkuse maksumus on 30 375 eurot, sisaldades sööke ja luksuslikku transporti lennujaamast.

Kui suhted on kuumad, võib hotell olla jäine.

Ainult kahekesi - ja virmalised

Kuigi virmalisi ei saa ka kõige kallima reisipaketiga garanteerida, lubab USA kosmoseagentuur NASA, et sel talvel on nende nägemise võimalus põhjapoolsetel laiuskraadidel erakordselt suur. Paarid, kes kannatavad külma, saavad broneerida reisi Põhja-Rootsi 14. kuni 17. veebruarini ööbimisega legendaarses Icehotel-is ehk jäähotellis. Puhkuse muudavad põnevamaks koerarakendisõit, ratsutamine, jäärajasõit ning õhtune virmalistevaatlus, kui need ikka välja ilmuvad. Koos lennupiletitega Lääne-Euroopast läheb puhkus jäähotellis maksma kokku ligi 1500 eurot inimese kohta.

Jaapani mesinädalad

Japan Tour pakub lisaks värskelt abiellunutele ka kõigile teistele romantika ihkajatele luksuslikku üheksapäevast unelmate reisi, mis algab kolme esimese ööga Tokyo Peninsula hotellis. Nende ööde tipphetkeks on kopterilend linna kohal. Siis suundutakse Hakone rahvusparki, kus peatutakse traditsioonilises ryokanis ja edasi jätkub reis Jaapani kultuuripealinna Kyotosse. Siin saavad paarid privaatse vastuvõtu geisha juures, kes räägib neile Jaapani traditsioonidest, riietades paari kimonotesse. Pakett läheb maksma ligikaudu 5565 eurot koos lennuga Lääne-Euroopast ning sisaldab kohalikku transporti.

Sada tuhat dollarit presidendisviidi ja sümfoonia eest Californias

Paljud peavad seda kindlasti ülepakutuks, aga saja tuhande dollari eest on võimalik võtta tuba ja puhkepakett (nn Sajandi pakett) Langham Huntingtoni hotellis Pasadenas, Californias. Selle raha eest veedavad paarid kaks ööd presidendisviidis, kasutavad juhiga autot (Bentley Flying Spur), kasutada on veel ka saja tuhande kohaga Rose Bowli staadion, mis on reserveeritud vaid puhkavale paarile. Siis on peigmehel aega mõni tund abieluettepaneku tegemiseks ning seda tuleb saatma 40-liikmeline Pasadena sümfooniaorkester.

Valentinid pärlifarmis

Banyan Tree Ras Al Khaimah Beachi hotelli saabub puhkav paar Seawingsi lennuga Dubaist, et osaleda kohaliku disaineri käe all pärlikursusel Araabia Ühendemiraatide ainsas pärlikasvatuses. Kuni 28. veebruarini saadaolevas reisipaketis sisaldub veel majutus Beachfront Pool Villas, transport, söögid ja kingitused. Hind on kohapeal ligi 2000 eurot.

Kalessiga Londonis

Peatudes Londoni hotelli katusekorruse sviidis, saavad paarid broneerida endale Väga Britiliku Kihuse paketi. Seda pakub Dukes Londoni hotell Mayfairis. Elamus algab kalessisõiduga Hyde Parkis. Pärastlõunal on hotellis teejoomine. Edasi aga võtab õhtu sisustamise käsile juveliir Boodlesist, kes annab nõu sõrmuste valikul - eeldades, et tehakse abieluettepanek. Järgneb pidulik õhtusöök hotelli restoranis Thirty Six. Britilik elamus läheb maksma 3350 eurot.

Aafrika loomariigi "suure viisiku" jahil

Populaarne sihtkoht Aafrika nn "suure viisiku" nägemiseks on Lõuna-Aafrika era-jahireservaat Thanda, kus saab tutvuda ka zulu rahva ajaloo ja kultuuriga. Kõik see on pakendatud Aafrika Afääri nimelisse reisipaketti. Lisaks kuuvalguse-õhtusöögile ning eraldi privaatse basseini kasutamisele saavad paarid osaleda ka traditsioonilises zulu pühitsus-tseremoonias marula puu all (mis on tuntud ka kui viljakusepuu). Lõpuks antakse neile ibheqe - kaelakee, mis on zulude jaoks samaväärne valentinipäeva kaardiga. Kolme öö pakett maksab 2740 eurot ning paarid, kes võtavad selle mitte hiljem kui kolm nädalat peale oma pulmi, saavad 25 protsenti allahindlust.

Veinisõbrad saabliga pudeli kallal

Veinisõbrad saavad koguneda šampanjateemalisele puhkusele Reimsi ümbruse veinifarmides. Château les Crayèresi palees 13.-15. veebruarini peatudes korraldatakse paaridele reis ümbruse istandustesse, pakkudes Dom Perignoni, degusteerimisi ja harivaid vestlusi ning lõpuks ka võimalust õppida sabrage´i - pudeli avamist saabliga. Hinnad selle lõbu eest algavad 1520 eurost, reise pakub Grape Escapes.

Vaikne eine Berliini pangamajas

Paarid, kes ööbivad Berliinis Hotel de Rome´is, saavad nautida vaikset puhkust üheskoos, einestades hotelli võlvkeldris - hoone oli 1889. aastal ehitatud Dresdneri panga peamajaks. Kolmekäiguline söömaaaeg läheb kahele maksma 300 eurot.

Hobukalessiga Šveitsi suusakuurortis

"Mesinädalate pakett" on vaatamata nimele saadaval siiski kõigile, kes tahavad ööbida Carltoni hotellis St Moritzis. Alustatakse sviidis toimuva lõunasöögiga, seejärel väikese kalessisõiduga Šveitsi mägimaastikul. Neljaks tunniks on puhkava paari käsutuses spaa ja massöörid, privaatne spaasviit ning järgneb õhtusöök Romanoffi restoranis. Kuid külalised võivad ka muud moodi oma aega sisustada - kasvõi suusanõlvadel, mis asuvad sealsamas. Päevapilet suusakeskustesse on hinna sees. Hinnad algavad 1580 eurost inimese kohta.

Mesinädalad Sahara kõrbes

13. veebruaril Suurbritanniast algav reis pakub võimalust veeta Valentinipäev Saharas. Esimene öö möödub Riad el Fennis Marrakechi lähistel, siis transporditakse reisijad Relais & Chateaux’s Dar Ahlam kuurorti ja seal veedavad nad kõrbes kaks ööd. Majutus on hästivarustatud telkides, kõik söögid ja transport sisalduvad hinnas. Pakett maksab 2500 eurot alustades Suurbritanniast (koos lendudega).

Romantika Idaekspressi rongis

Orient Expressi opereeritavad luksuslikud rongireisid alustavad Londonist (British Pullmani rong) ning Leedsist, Yorkist, Chesterist ja Manchesterist (Northern Belle´i rong). Pakutakse Valentinipäeva eripaketti: viiekäigulist einet šampanja ja veiniga, saatjaks pastoraalsed maastikud akna taga. Rongisõit läheb maksma 300 eurot inimese kohta.