Põdrad Venemaal

Põhjapolaarjoonest palju kõrgemal asuvas Siberi arktilisel alal elavad põlised neenetsi põhjapõdrad. Nende vaatamiseks tuleb sinna jõudmiseks sõita aga kõigepealt rongiga, bussiga ja seejärel Trekoliga, mis kujutab endast kõrget ülisuurte ratastega maasturit. Tegemist on isoleeritud kohaga, kuhu vaid vähesed inimesed on jala tõstnud. Reis on tõsiseid väljakutseid pakkuv ka kõige kogenenumale loomafännile, sest külmakraadid võivad langeda kuni -50 °C. Neenetsid ise toetuavad aga põhjapõtradele, liikudes koos karjaga. Seetõttu on tegemist ühe metsikuima ekskursiooniga, mida ette võib kujutada. Reisi kogumaksumus on ligi 2500 eurot.

Elevandid Gabonis

Sellesse Kesk-Aafrika läänerannikul asuvasse riiki minek ei ole tüüpiline safari. Tee peal tulevad vastu gorillad, loomulikku elu elavad elevandid ja puudel kõikuvad šimpansid on selles kohas tavaline nähtus. Samuti läbivad inimesed tumedaid ja käänulisi jõgesi väikestes kummipaatides ja sealse võimsa looduse keskel olemine tekitab ülejäänud maailmast eraldatud tunde. Kindlasti on tegemist ühe ekstreemseima ekskursiooniga eksootilisse paika. Reisi hinnad algavad umbes 4000 eurost ja ekskursioon kujutab endast parve ja paadiga sõitu jõgedel ja matka džunglis.

Fossa otsimine Madagaskaril

Fossa on Madagaskari suurim kiskja ja ta võib kasvada kuni 1.8 meetri pikkuseks. Kuigi fossa nägemine on küllaltki haruldane, näevad inimesed suurt vaeva saarel asuvat Kirindy metsa läbides. Kuigi ekskursiooni peamiseks eesmärgiks on fossa otsimine, näevad inimesed aga saart ja metsa läbides ligikaudu 106 erinevat Madagaskaril elavat loomaliiki, millest suurem osa on väljasuremisohus. Kindlasti on reis üks omanäolisemaid ja väljakutseid pakkuv. Hinnad algavad 2350 eurost.

Gorillad Kongo Demokraatlikus Vabariigis

Gorillade nägemiseks tuleb ette võtta reis Kahuzi-Biega rahvusparki. Reis ise on mõneti katsumus, sest läbida tuleb džungel. Reise korraldavad firmad toetavad ka kohalikke ja sealse elu säilitamist. Kindlasti on Kongo näol tegemist maagilise Kesk-Aafrika riigiga, milles on palju huvitavat. Reiside hinnad algavad 6400 eurost.

Jääkarud Arktikas

Jääkarusid saab minna jäisesse kliimasse vaatama kümnepäevase ekskursiooni raames, mille hinnad algavad 5000 eurost. Põhja-Jäämere äärne ala on aga imekaunis oma jäise tundra poolest ja seal elab veel mitmeid huvitavaid liike. Samas on aga tõeline nauding jälgida mõne jäämäe tipus oma järglaste eest hoolitsevat jääkaru.

Kuningpingviinide kolooniad Antarktikas, Lõuna-Georgias ja Falklandi saartel

Antarktika poolsaar on koduks pooltele maailmas elavatele kuningpingviinidele. Liustike ja jäämägede keskel võib näha tuhandeid kuningpingviine ringi liikumas. Lisaks on Lõuna-Jäämeri loodusarmastajate üks meelispaikadest. Kuningpingviine leidub aga rohkelt ka Lõuna-Georgias, mis on samuti üks nende puhkepaikadest. Pingviinide vaatamiseks tuleb aga ette võtta 22-päevane reis, mille kogumaksumus küündib 8500 euroni.

Snorgeldamine meduuside keskel Kagu-Aasias

Peamine ujumiskoht, kus leidus meduuse oli Polüneesia saar nimega Palau, kuid arvukate ekskursioonide tõttu hakkas meduuside arv kahanema, mistõttu on koht looduslikel kaalutlustel ajutiselt suletud turistidele.

Samas on aga kohti, kuhu minna küll. Näiteks saab reisida Indoneesia provintsi Lääne-Papuasse, mis on tuntud oma eksootilisuse poolest. Seal paikenvad ka maailma ühed suuremad korallirahud. Lisaks saab külastada ka Misooli saari, mis on samuti koduks paljudele mittemürgistele meduusidele.

Lumeleopardi otsimine Ladakhis, Indias

Lumeleopard on maailma üks haruldasemaid ja ohustatumaid liike. Üks koht, kus lumeleopardi võib kohata on muistne Ladakhi kuningriik. Sinna pääsemine on aga keeruline, sest seal on kõrged mäed ja palju jääd. Ladakhisse tuleb minna maasturitega ja edasi lammaste ja kaljukitsede abil. See kõik on aga väärt, et näha maailma üht haruldaseimat kiskjat. Reis kestab kaks nädalat ja hinnad algavad 5000 eurost.

Ujumine vaalhaidega Djiboutis

Vaalhaid ei ole küll loomad, kuid selle eest maailma suurimad kalad ja näevad üsnagi hirmuäratavad välja. Samas ei ole nad aga ohtlikud, sest toituvad planktonist. Nähes aga üksikut vaalhaid on tõeliselt meeliülendav kogemus. Ekskursioone vaalhaide nägemiseks korraldatakse aga Aafrika idaosas asuvas Djiboutis üldiselt harva ja ühes paadis saab korraga olla vaid väike seltskond. Samas on aga ekskursioon huvitav selle poolest, et nähakse mitte ainult vaalhaid vaid ka igasuguseid teisi eksootilisi kalu.

Allikas: CNN