Tihtipeale planeeritakse pikematele väljasõitudele minnes puhkust põhjalikult ette. Pannakse kirja, milliseid vaatamisväärsusi vaatama minna, kus einestada ja mida kaasa pakkida. Sageli jäetakse puhkuseelevuses aga mõtlemata ootamatutele sündmustele, mis võivad juhtuda. Aga õnnetusi juhtub. Rohkem kui me arvatagi oskaks.

Mida teha selleks, et Sinu puhkus kulgeks muretult?

1. Autos olgu registreerimistunnistus kaasas

Autoga reisides on oluline, et sõiduvahendil oleks lisaks liikluskindlustusele ka kaskokindlustus. Hea kaskokindlustus hüvitab tekkinud kahju ka siis, kui näiteks autost või katuse raamilt varastatakse isiklikud asjad. Kaskokindlustus on abiks ka siis, kui auto peaks ootamatult teele jääma ning on vaja puksiiri kasutada. Samuti tasuks meeles pidada, et autoga väljaspool Eestit reisides peab kaasas olema ka registreerimistunnistus. Lisaks sellele peab kaasas olema ka roheline kaart.

2. Õnnetus ei hüüa tulles

Puhkuse ajal liigutakse aktiivselt ning võidakse proovida ka uusi tegevusi. Aktiivsel liikumisel või uute tegevuste proovimisel võib juhtuda nii väiksemaid kui ka suuremaid õnnetusi. Suveperioodil sagenevad näiteks kukkumised ja tõsised luumurrud, mida põhjustavad jalgratta-, mootorratta ja ATV-õnnetused. Seepärast oleks hea mõelda eelnevalt elukindlustuse peale, mille juurde on sõlmitud ka traumakaitse. See pakub ajutiselt saamata jäänud sissetuleku ja vajalike ravikulude katmiseks hüvitist.

3. Veetoru lõhkeb alati ootamatult

Puhkusele minnes tasuks enne koduukse lukku keeramist veenduda, et kõik uksed ja aknad on suletud, veekraanid kinni ning kõik elektrilised seadmed seinakontaktidest välja tõmmatud. Selline ringkäik kodus vähendab oluliselt riske, et kodus võiks midagi ootamatut juhtuda. Paraku ei hoia see ringkäik ära ootamatult purunevat veetoru või vargust. Kui tavaolukorras saaks tilkuvale veele lõpu teha õhtul koju naasev peremees, siis puhkuse ajal võivad torud tilkuda mitu nädalat ning tekitada väga suurt kahju nii enda kui ka naabrite varale. Hea kodukindlustus katab ka Eesti piires kaasavõetud isiklikele asjadele tekkinud kahju.

4. Reisikindlustus olgu elementaarne

Eestist väljapoole puhkama minnes on reisikindlustus elementaarne. Paljud arvavad, et kui minna Euroopasse puhkama, siis piisab ainult Euroopa ravikindlustuskaardist. Jah, Euroopa ravikindlustuskaart annab tasuta arstiabi sihtkoha riigi elanikega võrdsetel tingimustel, aga ei kata lisanduvaid kulusid. Õnnetusjuhtumiga või haigestumisega reisil võib lisaks ravikuludele tulla juurde ka transpordi kulud haiglasse või lausa tagasi Eestisse, majutuse pikenemise kulud, lähedaste reisikulud, mis reisikindlustusega on kaetud. Heale reisikindlustusele on võimalik juurde lisada ka lisakaitseid, mis katavad ära ka aktiivselt puhkavate inimeste vajadused.