Osta hea koht

Kui reis on pikk, siis tasub ära kasutada kõik lennufirma boonuspunktid ja osta endale võimalikult hea hinnaga võimalikult hea istekoht. Kas või esimesse klassi, sest see on seda väärt. Kui reis kestab näiteks 27 tundi, siis on väga oluline, et oleks ruumi nii hingamiseks kui ka jalagade sirutamiseks. Samuti on esimese klassi reisjatele ette nähtud ka muid eeliseid. Näiteks kvaliteetsem söök, tasuta joogid, suurem ruum ja palju muudki. Niisiis tasub pigem natukene rohkem maksta ja reiside paremates tingimustes, kui reis kestab paarkümmend tundi.

Vii oma mõtted mujale

Paljud inimesed eelistavad pika lennureisi vältel tööd teha. Töötegemine on muidugi täiesti normaalne ja mõistetav ning samuti viib see mõtted mujale. Lisaks aitab töötamine mitu tundi kasulikke asju tehes mööda saata. Samas ei suuda inimene jutti 15-20 tundi töötada. Võib-olla mõni suudab, aga suurem osa mitte. Seetõttu on hea idee mõtted vabaks lasta näiteks filme vaadates ja muusikat kuulates. Muidugi võid lihtsalt magada ja niisama olla, kuid ka see tüütab lõpuks ära. Kui ees ootab pikk-pikk lennureis, planeeri erinevaid tegevusi ette. Nii möödub aeg kiiremini.

Ära võta liiga palju kaasa

Pikkadel lennureisidel olgu käsipagas võimalikult väike. Muidugi mahub osa sellest peakohal olevasse pagasisahtlisse, kuid mida vähem asju kaasas on, seda rohkem on ruumi. Pikkadel lennureisidel on väga oluline, et saaksid jalgu sirutada ja et oleks mugav. Just seetõttu on mõttekas kaasa võtta vähe asju, sest nii ei teki üleliigseid kotikesi, mida pead süles või jalge ees hoida. Kui tegemist on kahe-kolme tunnise lennureisiga, siis ei tundu see nii vaevaline, kuid 20-tunnise lennureisi ajal hakkab see suurt rolli mängima.

Võta kaasa mugavusasjakesed

Kui paaritunniste sõitude puhul on mõttekas kaelapadjad ja muu taoline maha jätta, siis pikkadel reisidel võiksid sellised asjad kaasas olla. Kui lennureis kestab näiteks 23 tundi, on väga oluline, et kehal oleks mugav ja kael saaks puhata. Kuna tavaliselt on lennukites kitsas, siis pole eriti palju ruumi, et ennast mõnusalt välja sirutada. Vähim, mida teha saad, on kaasa võtta mõnus kaelapadi ja võib-olla veel mõned mugavusasjakesed, mis muudavad reisimise palju sujuvamaks.

Mine lennukile väljapuhanuna

Mõned mõtlevad küll, et hea mõte on lennukile minna võimalikult väsinuna, sest siis tuleb kohe uni ja saab terve reisi rahulikult magades mööda saata. Inimene ei maga tavaliselt 20 tundi ja rohkem järjest. Niisiis tasub lennukisse minna puhanuna. Kui reis kestab näiteks 24 tundi, siis tuleb mingi aeg nii või teisiti uni peale. Kui tunned, et uni hakkab tulema, pane silmaklapid pähe ja jää magama. Kui lähed lennukisse aga väsinuna ja mingil põhjusel und ei tule, möödub kogu reis ääretult piinarikkalt ja maandudes oled veel väsinum kui pardale minnes.

Hoia väärtuslikke asju turvalises kohas

Pikad reisid annavad inimestele palju aega, et aru saada, millised väärisesemed sul on ja kus need asuvad. Vältimaks vargusi, hoia oma väärtuslikud asjad turvalises kohas ja eriti väärtuslikud esemed paki koti põhja ära. Lihtsalt igaks juhuks, sest mitte kunagi ei tea, kes kõrval istuv inimene olla võib.

Kaalu unerohu võtmist

Erinevad unerohud võivad pikkadel lennureisidel abiks olla. Unerohtu võib küsida arstilt, kuid samas võib kasutada ka looduslikke uinuteid. Kindlasti tasub aga unerohi enne reisi järgi proovida. Mõnikord võib juhtuda, et unerohi mõjub inimesele hoopis ergastavalt. Olles aga näiteks 24 tundi järjest lennukis, ei ole just meeldiv, kui unerohi ei lase magama jääda ja muudab erksaks.

Vali koht väga hoolikalt

Kui lühematel reisidel eelistad istuda ukse lähedal ja vahekäigu pool, siis pikkadel reisidel on parem istuda uksest võimalikult kaugele ja akna alla. Esiteks, kui soovid magada, siis akna all on parem istuda, sest nii ei soovi sinust keegi mööda minna ja saad rahulikult olla. Samuti pole hea istuda uksele lähedal, sest tavaliselt asub ukse lähedal tualettruum, mis tähendab, et inimesed sagivad alatasa ringi. Kui soovid rahu ja vaikust ning head und, siis istu akna alla ja uksest kaugele.

Kui mingil põhjusel ebaõnnestub enne reisi hea koht saada, proovi lennujaamas uuesti. Võib olla on mõned kohad lennukis vabad ja õnnestub saada hea istekoht. Alati tasub proovida ja konsulteerida spetsialistidega lennujaamas.

Hoolitse enda eest

Jälgi, et jooksid piisavalt vett. Kui inimene ei tarbi piisavalt vedelikku, siis kannatab keha vedelikupuuduse käes, mis mõjub organismile halvasti. Eriti oluline on piisavalt vett juua pika lennureisi vältel, sest ollakse kinnises ruumis, kus on palju inimesi. Loomulikult on lennukis õhutussüsteemid, kuid sellele vaatamata võib lennuki salongis umbseks muutuda. Kui reis kestab kogu ööpäeva või näiteks 16 tundi, siis on oluline juua vett, sest oma tavapärastes tingimustes sa teeksid seda.

Kui sul esineb vereringe- või veeniprobleeme, siis on oluline, et jooksid piisavalt vedelikku, ei tarbiks päev enne lennureisi alkoholi, väldiksid kõike, mis sisaldab kofeiini ja magaksid end korralikult välja. Samuti vali istekoht vahekäigu pool, et saaksid soovi korral kõndida ja jalgu sirutada.

Allikas: SmartTraveler