Sel teemal spekuleeritakse, sest uus linnapea Chiara Appendino on kuulutanud, et taimetoidu- ja vegandieetide propageerimine on uue linnavõimu prioriteet. Appendino sõnul aitavad juhtivad meditsiini-, toitumis- ja poliitikaeksperdid õpetada koolides lastele, kuidas süüa korralikult, kuid keskkonda säästvalt ning loomade õigusi kaitsvalt. Partei M5S, millesse linnapea kuulub, toetab looduse kaitsmist ning puhta taastuvenergia tootmist.

Samas pole mitte kõik sellest mõttest, et Torinost võiks saada vegetaarne linn, vaimustuses. Liharikkad road on regioonis traditsioonilised olnud sajandeid ning ka üsna suured turismimagnetid. Piedmonti piirkonna lihatootjad on ühed tuntuimad maailmas ning mitmed neist tõlgendavad taimetoidu pähemäärimist kohalikust kultuurist eemaldumisena.

Hiljuti ametisse valitud Torino keskkonnanõunik Stefania Giannuzzi sõnas, et muutuses ei peaks siiski nägema ohtu traditsioonilisele kohalikule toidutööstusele. „Me austame oma toidupärandit ja kohalikke restorane väga ning meil pole lihatootmise vastu vähimatki,“ selgitas Giannuzzi. „Meil pole kavas väikesikauplusi sulgeda ega kiusata inimesi, kes on aastaid Piedmonti toidu- ja veinikultuuri hoidmiseks tööd teinud.“

Kuid nende jaoks, kes on valmis Torinot taimetoidulinnana tunnistama, pakutakse mitmeid võimalusi. Linn saab uhkeldada enam ui 30 vegetaarse ja veganrestoraniga ning mitte kõik traditsioonilised toidud ei sisalda liha. Headeks näideteks on tomini (väikesemõtmeline pehme juust, mida serveeritakse terava pipraga) ja kohapeal kasvatatud Arborio riisist valmistatud seenerisotto.

Allikas: lonelyplanet.com