Lähimast punktist maismaal 1931 kilomeetri kaugusel asuvale St Helena saarele plaanis Briti valitsus lennujaama ehitada juba alates 2005. aastast. Majanduslanguse tõttu allkirjastati lepingud alles aastal 2011 ja ehkki kõik eksperdid hoiatasid, et ohtlike tuulte tõttu on saarel peaaegu võimatu maanduda või õhku tõsuta, lennujaam siiski ehitati, kirjutab Telegraph Travel.

Muidu on saarele võimalik sõita laevaga, teekond võtab aega viis päeva.

Algusest peale maailma kõige kasutumaks lennujaamaks nimetatud jaamas maandus nüüd Kaplinnast teele asunud lennuk. Ent tegemist ei olnud siiski regulaarlennuga, ohtlik teekond võeti ette, sest juba kaks järjestikust laevareisi olid ära jäänud ja ühendus saarega katkenud pikaks ajaks.

Nii et kui algselt oli lootus, et igal aastal külastab saart lennureisidega 30 000 inimest, siis praeguseks on neid maandunud 60 ja ei ole teada, millal järgmine lend toimub.

Saar on suurepärane koht kõikidele metsiku looduse sõpradele ning kliima on aastaringselt meeldiv: 20 kuni 27 soojakraadi.

Saarel elab püsivalt 4255 inimest.

Saar on tuntud ennekõike paigana, kus Napoleon oma viimased kuus eluaastat veetis ja kus ta ka 1821. aastal suri. Tema majas asub nüüd muuseum.