Hilja lennujaama saabunud puhkaja jaoks pole ebameeldivamat vaatepilti kui tohutu pikk saba lennule registreerimisel, mis lookleb nagu madu ootesaalis.

Kuid nüüd võib sellele sabatamisele peagi lõpp saabuda, kui lennufirmad hakkasid katsetama elektroonilist süsteemi, mis aitab pagasi sildistada juba kodus.

Reisijad, kes kasutavad eTage, saavad oma reisile registreeruda veebis juba enne, kui jätavad pagasi "kiire pagasi" vastuvõtulauda ja ei pea ka lennule registreerima.

eTracki spetsiaalne GPS-seade, mis käib kohvri külge, näitab aga täpselt pagasi asukohta, mis aitab kadunud kohvreid paremini üles leida.

Nii eTag kui eTrack on välja töötatud Air France´i / KLM-i poolt ja neid pakutakse sagedastele lendajatele alates detsembrist prooviperioodi jooksul.

eTag on disainitud asendama praeguseid kleepsuga pagasilipikuid ümber kohvrisanga, elektroonilisele sildile salvestatakse kogu vajalik lennuinfo.

Reisijad saavad kogu info kohvri eTagile salvestada ka üle oma nutitelefoni.

eTrack asub aga kohvri sees, vastab juhtmevabalt nii reisija kui lennufrma seadmete päringule ja annab teada oma hetkeasukohast.

eTracki aku kestab umbes kümme lendu, siis vajab laadimist. Võib ka vähem kesta, kui reisija liiga tihti oma kohvri asukohta peilib.

Seni pole teada, palju seadmed maksma hakkavad, aga loodetakse, et paljud lennufirmad hakkavad seda süsteemi ise pakkuma renditeenusena.

Air France / KLM-i tooteinnovatsiooni juht Manuel van Lijf ütles, koostööd tehakse ka teiste firmadega: "idee on teha toode, mida saaksid kasutada reisijad, kes lendavad ükskõik millise lennufirmaga."