Reisijuht otsis välja viis erinevat veepudelit, mis lisaks vee hoidmisele aitavad seda ka puhastada. Kasutatakse tihedaid veefiltreid ja aktiivsütt, mis baktereid tapab ja mustust kinni peab.

Ülalolev video aga demonstreerib ÖKO pudeli näitel, et ka mudasest ojakesest saab kätte joogikõlbuliku märjukese.

1. Bobble Sport

See lihtne joogipudel sisaldab süsinikfiltrit, mis eemaldab veest suurema osa bakteritest, kõrvaldab kloori ja negatiivsed ioonid ning annab veele värskema maitse. Üks filter puhastab kuni 150 liitrit vett ja maksab ligi 9 eurot. Pooleliitrine pudel koos filtriga läheb maksma 14 eurot. See pudel sobib reisile kaasavõtmiseks ja kodus kasutamiseks. Kui aga ostad poest pudelivett, siis selle üheksa euro eest, mis filtrile kulub, ei saa kunagi poest 150 liitrit joogivett. Nii peaks suhteliselt kallis veefilter tarvitades end ära lõpuks tasuma.

2. Welly Bottle

Kõige stiilsem vett puhastav pudel tuleb idufirmalt, kes alles kogub Kickstarteris raha suuremaks tootmiseks. Praegu on kogutud 29 000 dollarit ja kui 18. juuniks 50 000 kokku ei saada, siis ei teagi, mis edasi saab - sel juhul pole tootmiseks vajalikku kapitali koos. Kuid ilmselt tegijatel on ka muid variante varuks, sest müük mõnedele huvilistele juba käib. Pudel pole odav - selle eest küsitakse 35 dollarit, aga see näeb välja nagu lukskaup, seega sobib elustiilitoodete otsijatele, kes on valmis ka vett puhastava joogipudeli eest rohkem välja käima. Üks pudel on ühe filtriga 300 korda kasutatav, enne kui peab filtri selle välja vahetama. See teeb aastas kokkuhoiu keskmiselt 400 dollarit filtri kohta, on idufirma välja arvutanud, arvestades pudelivee hinda.

3. Hydros Side Fill Bottle

Veel üks lihtne pudel, mille eeliseks on soodsam hind ja lihtne täitmine. Täidetakse küljel olevast august. Üks pudel maksab koos filtriga 28 eurot, filter eraldi 8,7 eurot. Ühe filtriga saab tegutseda kas kolm kuud või 150 täitmist.

4. Sawyer Point ZeroTWO

Tõsisema matkaja veefilter on 0,02 mikromeetriste avadega, mis on piisavalt tihe, et kinni pidada nii baktereid kui viirusi. Väikseim bakter on läbimõõduga 0,3 mikromeetrit. Seega filter peaks need kõik kinni hoidma. 0,02 mikromeetriste avadega filter on juba võimeline mehhaaniliselt eemaldama ka viirused. Sellise filtriga Sawyeri pudelikomplekt maksab juba üsna korralikult - 90 eurot. Samas on kõhuhädad igasuguses olukorras 99,997 protsendi ulatuses välistatud, sest just nii tõhusalt pidi tihe filter kõik pisikud kinni pidama. Samas ei pea see kinni mõnesid kemikaale, kui vesi juhtub olema tööstuslikult nendest saastatud. Samuti on tihedamast filtrist vee läbisurumine ajamahukam ja puhast vett tuleb kauem koguda.

5. ÖKO filterpudelid

Ka see toode on tihe ja efektiivne, sest kasutatud on NASA filtreid ja nemad juba teavad, kuidas vett puhtaks saada. Kosmoses on kogu vedelik taaskasutuses ja selle peab kõrgtehnoloogiliste filtritega puhtaks saama. ÖKO suudab ka Coca-Colast värvi eemaldada, nii et alles jääb puhas värvitu vedelik.

ÖKO pakub kolme erineva tasemega filtreid. ÖKO Level-1 eemaldab söefiltriga kloori, halva maitse ja ebameeldiva lõhna. Level-2 on NASA poolt kosmoses kasutatud tehnoloogia, mis peab kinni kõik mikroni suurused kehad ja enamuse bakteritest.

Kas julgeksid juua seda vett, mis ülalolevas videos on mudasest kraaviveest puhastatud?