Endine piloot Tom Bunn, kes nõustab lennuhirmuga kimpus olevaid kliente, usub, et kõige etemini aitab hirmust üle saada just seksimine. "Üks mu patsient oli alati enne lendu väga ärevil. Vaid üks kord õnnestus tal lennuki pardale rahus astuda. See juhtus siis, kui oli möödunud õhtul armatsenud," räägib ta.

Bunn viitab seejuures Science Daily's avaldatud uurimusele, mille viisid läbi Massachusettsi Tehnoloogiainstituudis teadurid. Uuriti, miks ärevushäire all kannatavad on eriti "avatud" posttraumaatilisele stressile.

Selle järgi võib esineda neil, kes kogevad kroonilist stressi, avalduda suurema tõenäosusega lendamishirm. Näiteks selgus, et mõne traumaatilise sündmuse tõttu kroonilise stressi all kannataval loomal lööb kindlas situatsioonis ärevushäire välja.

Seetõttu võib ka stressi all kannataval reisija tekkida lendamishirm, kui lendamise ajal midagi ootamatut juhtub, näiteks turbulents. Üks võimalus selle ennetamiseks on võtta mõnd ravimit, mis tõstab õnnetunde taset ajus, kuid sel eesmärgil võib enne sõitu ka lihtsalt seksida.