Homme, 15. septembril on võimalus veel nautida Peipsimaa kohalikke maitseid külastades Sibulatee puhvetite päeva ja Varnja laata. Samuti on veel viimane võimalus soetada endale Peipsi sibulat, kuna hooaeg hakkab lõppema.

Juba kolmandat korda toimuval Sibulatee puhvetite päeval avavad kohalikud oma kodud ja aiad, et pakkuda kõike head ja paremat, mida Peipsimaa aiasaadustest võimalik valmistada. Kohvikud on avatud kella 10st kuni õhtuni ja kokku on võimalik külastada 22 puhvetit.

Paljud kohvikud pakuvad lõbusaid tegevusi ka lastele ja kultuuriarmastajatele — näiteks atraktsioone, hoovikontserte ja ühislaulmist. Samuti on võimalik osa võtta erinevatest õpitubadest. Rohkem infot puhvetite, täpsete asukohtade ja tegevuste kohta leiab siit.

Foto: Peipsimaa

15. septembril toimub ka Varnja laat ning Peipsimaa erinevates piirkondades pakutakse müügiks koduaedadest pärit köögivilju.

Veel on ka viimane võimalus soetada endale Peipsi sibulat, mille hooaeg hakkab peatselt lõppema. Peipsi sibul on eriline, kuna Peipsi järv on tuhandete aastate jooksul jätnud kallastele paksu mudakihi, mis sobib eriti hästi sibulate kasvatamiseks. Peipsi sibul on toitainerikas, sisaldab rohkesti suhkruid ja mineraalaineid. Praadides muutub sibul magusaks ja sobib imehästi pirukatesse. Sibul säilib suurepäraselt kogu talve.

Teiste Peipsimaa tegevuste, ürituste, ööbimisvõimaluste ja muu huvitava kohta saab täpsemalt lugeda Visitpeipsi.com lehelt.

Peipsimaa — Hoia hea endale!


Foto: Peipsimaa