Soovitame pakkida reisile soojad talve­riided ning saada osa järgmistest meelelahutusvõimalustest:

Jõulukuuse rada – Tänavu ehib Riia linna tervelt 42 erinevat jõulukuuske. Ning need pole tavalised kuusepuud – tegu on Riias korraldatud jõulukuuse ideekonkursi edukalt läbinud kunstnike, kujundajate ja kunstitudengite taiestega. Valgus- ja värviküllased installatsioonid ehivad Vanalinna, Daugava kaldapealset ning juugend­linnaosa.

Jõuluturud – Nagu Tallinnaski, on ka lõunanaabrite pealinna kesksel Toomkiriku väljakul püstitatud hõõgveini ja röstitud mandlite hõnguline jõuluturg. Kuid elav jõulukauplemine käib ka Liivi väljakul asuval jõuluturul ning eriti unikaalse kauba­valiku leidmiseks tasub kiigata Läti Kunsti­akadeemias tugengite tööde jõulumüügiks korraldatud „Yarmaka“ laadale.

Etnograafiamuuseumi suusarada – Eestlased on teatavasti suusarahvas ning seetõttu tasub Riiast külastades proovida ka sealseid parimaid suusaradu. Etnograafia­muuseumis leidub lisaks põnevale ekspositsioonile ka Riia linna maalilisim suusamets.

Talverõõme saab harrastada mujalgi Riias: suusatada Võidupargis ehk Uzvaras parksis ja Biķernieki spordikompleksis, uisutada kogupere meelelahutus­keskuse Lido uisuväljakul, õppida mäesuusatamist Metsapargis jne.

Jõulumenüü restoranides – Riia kannab teatavasti uhkusega Baltimaade toidu­pea­lin­na tiitlit ning on käivitanud projekti „Vaimustavalt hõrk sihtkoht – Riia“, mille käigus iga kuu pakutakse projekti kaasatud restoranides ühest kohalikust toorainest tehtud põnevaid roogasid.

Detsember on projekti finaalkuu, üllatustekuu, mil on võimalik nautida selliseid kohalikke roogasid nagu peekoni- ja juurviljatäidisega sea­liha kaneeliõlis hautatud punase kapsa ja rosmariini ahjukartilitega, kõrvitsakeeks õunavõi ja Riia Palsami jäätisega ja palju muud üllatavat.

Kultuurielamused – 2014. aastal Euroopa Kultuuripealinna tiitlit kandva Riia kultuurikalender on jõuluhooajal tihedam kui eales varem. Staaridest esinevad Riias veel sel aastal Harlem Gospel Choir ja King Charles, Euroopa jõulude sarjas toovad Läti parimad kollektiivid lavale tippteoseid klassikutelt nagu Bach, Händel, Mendelssohn, Tšaikovski jt. Mõistagi on oma parimas vormis ka Läti Rahvusooper. Muusikaelamusi leidub igale maitsele.