Eesistujate vägivald tagumiste vastu on peagi Monarchi lennukites ajalugu, sest allalastavad seljatoed on kadumas.

Monarch Airlines teatas, et fikseerib kõigis oma lennukites istmete seljatoed ülemisse asendisse ja lubas, et seljatugede õhem disain jätab jalaruumi lahedalt kõigile - lahedamalt, kui tavalised seljatoed pakuvad.

Koos Monarchiga on juba teisigi lennufirmasid samasuguse otsuse teinud. Nende hulka kuulub ka Ryanair, millel ongi alati olnud nö jäik seljatugi.

See liigutus on arvatavasti enamusele lennureisijatele meeltmööda, sest nagu näitavad uuringud, on peamiseks tülide põhjuseks lennukis just eesistuja ootamatu seljatoe allalaskmine tagaistuja sülle.

Eelmisel aastal Skyskanneri tehtud küsitlusest selgus, et 91 protsenti lennureisijatest sooviksid allalastava seljatoe lennukis keelata, 60 protsenti lennukipersonalist on aga pealt näinud tüli allalastud istmeseljatoe pärast.

Monarchi lennukitesse aga tulevad õhemad seljatoed, mis jätavad piisavalt ruumi veepudeli, jaki ja mänguasjade hoidmiseks seljatoetaskus. Samuti on seljatoel spetsiaalne tahvelarvuti hoidik.

Samuti on uued jäiga seljatoega istmed kergemad, aidates kütust säästa. Näiteks lennates Suurbritanniast Egiptusesse kulutab kergete istmetega lennuk 255 kg kütust vähem.