Tegemist on praegu siiski veel rahvarahastust otsiva projektiga, mis saab teoks, kui Kickstarteri keskkonnas suudetakse koguda esimeses etapis vähemalt 250 tuhat dollarit prototüübi valmistamiseks. Kokku on vaja 15 miljonit dollarit, et majake Kuule lennutada ja püsti panna. Praegu on annetatud veidi üle 2000 dollari.

Valgete nurkadega rootsipunase Kuumaja idee autoriks ja käimalükkajaks on Rootsi kunstnik Mikael Genberg. Kuumajaga on tegeletud juba 2003. aastast - projekti kallal töötavad Rootsi kosmoseinsenerid. Ise end üles ehitav maja on plaanitud Kuu pinnale viia 2015. aasta oktoobris USA kosmosetehnoloogiaettevõtte Astroboticu abiga.

Kui annetada 50 dollarit ja rohkem, saab oma nime jäädvustada inimkonna esimesse majja väljaspool meie koduplaneeti - Kuumaja siseseintele kinnitatakse nimetahvlid suuremate annetajate nimedega.

Islandi firma Bungalo, mis pakub majutust karmides piirkondades - Islandil, Kanadas ja Rootsis, on otsustanud saada esimeseks reisifirmaks, mille majutuskohtade nimekirjas on ka üks asukoht väljaspool Maad. Paraku ei ole makstava ligi 78 euro eest loota transfeeri maandumispaigast hotelli, ka mugavused on enam kui kasinad - hapnik puudub, WiFi puudub ja ka kosmoselend Kuule tuleb endal organiseerida. Majas saab olema kaks magamiskohta ja söögiriistad, lubab majutuse pakkuja lisaks unikaalsele vaatele, mis avaneb kuumaastikule ja koduplaneedile.

Broneerida saab öömaja Kuul sellelt lingilt: www.bungalo.com/moonhouse.

Projekti tutvustatakse järgmise videoga: