Niinimetatud turismitsunami on Iraani pealinnas Teheranis tekitamas suurt probleemi, nimelt võib linnas sellise kasvutempo juures hotellidest puudust tulla. „Me peame asja suhtes midagi ette võtma,“ ütles Parsian Azadi hotelli turundusjuht Zahra Manafzadeh.

Kuigi Teheran on suurlinn umbes 12 miljoni elanikuga, leidub seal vaid kolm suurt viie tärni hotelli ning neljas on alles ehituses, kirjutab CNN. Enamus Teherani majutusasutustest on väikesed apartement-tüüpi hotellid. Turistide hulga kasv on pannud paljud mõtlema oma hotelliäri laiendamisele, sest oodatakse aina suurenevat nõudlust.

Viimase kolmekümne aasta jooksul pole Teheranis hotellide järele suurt nõudlust olnud, sest turistide hulk vähenes märgatavalt 1979. aastal toimunud Islamirevolutsiooni tõttu. Olukorra muutis hullemaks ka läänemaailma seisukoht, et Iraan on allumatu ja ohtlik riik, mida juhivad radikaalid.

Mille tõttu on hiljutine muutus toimunud? Turismitööstuse hinnangul on asja taga president Hassan Rouhani, kes on üritanud Iraanist jätta pehmemat ja positiivsemat muljet. Lõdvendatud on viisanõudmisi ning üritatakse üle saada tuumavaidlustest Läänega. „Peale Rouhani presidendiks saamist arvavad paljud, et Iraan ongi muutunud. Nüüd tahetakse tulla oma silmaga vaatama, millised need muutused on,“ arvas Zahra Manafzadeh.