Uus reisiraamat on esimene laiale lugejaskonnale mõeldud reisiabiline selles riigis reisimiseks.

"Bradti reisijuht Lõuna-Sudaanis" on kirjutatud Sophie ja Max Lovell-Hoare´i poolt, kelle sõnul oli seda raamatut raske kirjutada. Nad kirjeldasid uut riiki kui "kuu tumedamat poolt", mida on näinud väga vähesed inimesed. Samas on see riik autorite sõnul uskumatult ilus ja huvitav paik.

Lovell-Hoare´id on varem kirjutanud Sudaanist, sellepärast pakuti Bradti poolt neile ka võimalust kirjutada 2011. aastast eraldi riigina eksisteerivast Lõuna-Sudaanist.

Referendumil hääletasid 99 protsenti rahvastikust Lõuna-Sudaani iseseisvuse poolt. 9. juulil 2011 kuulutatigi omaette riik välja. Eelnes mitu aastat autonoomiat.

Sudaani kodusõda siiski veel kestab ja heidab riigile varju: seal on üks lühimaid eeldatavaid eluigasid, poliitiline olukord on ebakindel ja soovitatakse mitte reisida lähemale kui 40 kilomeetrit riigi põhjapiirist.

Soovitatakse aga sõita Boma Rahvusparki, mis on riigi üks peamisi vaatamisväärsusi.

Reisiraamat hoiatab: "kõikjal riigis võib kohata vägivaldset kuritegevust. Paljud inimesed on relvastatud. Konfliktid hõimude ja kohaliku politsei vahel on sagedased."

Bradti kirjastusdirektor Adrian Phillips nendib raamatu sissejuhatuses, et Lõuna-Sudaan ei saa ilmselt veel lähiaaastatel turistide lemmiksihtkohaks, kuid reisimine sinna on viimasel ajal muutunud siiski mõnevõrra mugavamaks.

Mõned tähtsamad reisiatraktsioonid, mida reisijuhis kirjeldatakse, on järgmised:

Boma rahvuspark - Aafrka suurim looduskaitseala, kus saab näha sama suurt loomade rännet kui Serengetis

Rahvuslikud võistlused: traditsiooniline Lõuna-Sudaani maadus palja ülakehaga ja Dinka hõimu karjalaagrid, mis annavad ettekujutuse kohalikust suurimast Dinka hõimust ja selle traditsioonidest.

Sudd - üks maailma suurimaid märgalasid, kus saab jälgida enam kui 400 linnuliiki.

Kinyeti mägi - riigi kõrgeim tipp, asub lõunapiiri lähedal vastu Ugandat.

Niiluse rafting on viimasel ajal lisandunud uus turismiatraktsioon, millele lisab vürtsi lisaks kiirele voolule ka teadmine, kui palju jõehobusid ja krokodille selles samas jões ringi liigub.

Wau katedraal, Sudaani üks suurimatest kirikutest, on nüüd Lõuna-Sudaani tähtsaim arhitektuurinäide kivinikerdustest.