Egiptuse reisid moodustavad näiteks Go Traveli viimase kuu müügist nüüd koguni veerandi.Sel sügisel on puhkusereiside müük läinud paremini, kui eelmisel sügisel. Go Traveli teatel kasvas puhkusereiside müük oktoobris eelmise aasta sama perioodiga võrreldes koguni ligi 90 protsenti.

„Müügikasvu üheks liikumapanevaks jõuks on see, et Eesti reisikorraldajad on rekordiliselt vara avanud järgmise ehk 2015. aasta suvehooaja puhkusereiside müügi,“ ütles Go Traveli turundusjuht Anu Vane. „Varajase tellija sooduspakkumised on aasta-aastalt üha populaarsemad, sest kliendid muutuvad järjest teadlikumaks ja ka nõudlikumaks. Reisiplaane tehakse piisavalt varakult, et valida reise just soovitud kuupäevadeks, näiteks koolivaheaegadeks, mil ka kogu hotellivalik on veel vabalt saadaval. Samuti kehtib varajase tellija reisipakkumistele madalaima hinna garantii, mis annab inimestele kindluse, et sama soodsa hinna eest võrreldavat pakkumist hiljem müügile ei tule.“

Populaarsemad suvereiside sihtkohad on endiselt Türgi kuurordid ja Kreeka, eriti Kreeta ja Rhodose saared. Viimase hetke pakkumistest novembrisse on Egiptuse reisid hakanud meelitama ära siit vihmasest ja porisest Eestist päikest otsima. Kuna poliitiline olukord Egiptuses on püsinud stabiilsena ning kevadised rahutud ajad on unustatud, siis Egiptuse-reisid moodustavadki nüüd üle 25 protsendi Go Traveli oktoobri puhkusereiside müügist.

Baltimaades ligi 30% turuosa omav reisikorraldaja Novatours pani oktoobri alguses müüki kaheksa lisalendu Egiptusesse Sharm el Shekhi ning täiendas ka Hurghada suunda samuti kaheksa lisalennuga, mis toimuvad 2015. aasta veebruari keskpaigast aprillini keskpaigani. „Talvehooaeg on läinud meil plaanitust edukamalt ning tänu märgatavale nõudluse kasvule täiendasimegi Egiptuse suuna reise 16  lisalennuga. Lisareisid toimuvad nii Sharm el Sheikhi kui Hurghadasse veebruari keskpaigast aprilli keskpaigani. Ka kevadisele koolivahele panime reise lisaks,“ ütles Novatoursi
OÜ tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal.

„Egiptus on kogumas populaarsust ka meie põhjanaabrite juures. Kui eelmisel talvehooajal ei lennanud Soomest Egiptusesse ükski reisikorraldaja, siis sel talvehooajal on sel suunal korraldajaid mitu,“ selgitas Uustal.Novatoursi 2015. aasta suvehooaja reiside varajase müügiga on kogu hooajast müüdud juba ligi 10%.