Piisab ka hübriidkaamerast, sest need pisikesed vahetatavate objektiividega aparaadid ei jää pildikvaliteedi poolest suurtele peeglitele sugugi alla, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Lisaks on hübriidkaamerate valik hinnaklassis alla 500€ peegelkaameratega võrreldes oluliselt suurem. Toon selles artiklis välja 5 kõige parema hinna-kvaliteedi suhtega hübriidkaamerat, mida Photopointist alla 500€ hinnaga täna osta saab.

1. Olympus PEN Lite E-PL6 + 14-42 mm EZ (329 eurot)

Photopointi 2015. aasta kõige ostetum hübriidkaamera. Sellise populaarsuse põhjuseks on nii suurepärane pildikvaliteet kui kindlasti ka soodne hind.

Nüüd on seesama Olympus Pen Lite E-PL6 saadaval ka komplektis üliõhukese 14-42 mm EZ objektiiviga.

See objektiiv erineb tavalisest objektiivist peamiselt mõõtmete ja käsitsemismugavuse poolest. EZ objektiiv on üliõhuke ja kaamerat sisse lülitades on see kohe pildistamiseks valmis.

Samuti on õhukesel EZ objektiivil elektrooniline suum – tänu sellele on sisse-välja suumimine videot filmides mugavam ja sujuvam.

Seega võiks Olympus Pen Lite E-PL6 kaamera ostmisel kindlasti eelistada õhema EZ objektiiviga komplekti. Seda enam, et see komplekt maksab tavakomplektist (tavakomplekti leiad siit artiklist viiendalt kohalt) vaid 30€ võrra enam.

Ja veel: õhukese EZ objektiiviga komplektiga on kaasas 8 GB mälukaart.

2. Sony a5000 + 16-50 mm (359 eurot)
Sony a5000 on üks pisemaid hübriidkaameraid üldse. Firma ise tituleerib selle "maailma väikseimaks APS-C sensoriga hübriidkaameraks”, laveerides sellise sõnastusega sujuvalt mööda faktist, et Panasonic GM1 on A5000-st tunduvalt väiksem.

Selle pisikese korpuse sisse on igatahes mahutatud peegelkaamera-mõõtu sensor, välklamp, ülespoole tõstetav LCD ekraan ja wifi.

Pisike korpus ning juhtnuppude hulgast, funktsioonidest ja asukohast tulenev kasutusloogika muudab Sony A5000 hübriidkaamera ideaalseks just sellistele fotohuvilisele, kes on pildistanud seni kompaktkaameraga ja soovivad nüüd umbes sama pildistamiskogemust, aga ilusamaid pilte.

Automaatrežiimil või pildiprogrammides pildistaja jaoks on oluline, et kaamera oleks võimalikult pisike ning et pildikvaliteet oleks oluliselt parem kui kompaktkaameral. Need kaks soovi täidab a5000 eeskujulikult.

Suur APS-C mõõdus 20 MP sensor on hinnatud DxOMark sensoritesti kohaselt võimeline väga headeks fotodeks, mis pühivad tee pealt eest kõik kompaktkaamerad. Isegi siis, kui pildistad automaatrežiimis.

Ideaalne kaaslane sellise aparaadi jaoks on elektroonilise suumiga objektiiv 16-50 mm OSS – just sellega varustatud komplekt on Photopointi 2015 aastal kõige ostetum Sony kaamera ja troonib hübriidkaamerate lõikes auväärsel teisel kohal.