Hotellihindade kasv 2014. aastal polnud õnneks väga suur - keskmiselt kolm protsenti. Samal ajal kasvas reisijate majanduslik kindlustatus, nii et hinnatõus reisimist väga ei mõjutanud.

2008.-2009. aastal toimus majanduskriisi ajal tugev hinnalangus, kuid sellest ajast edasi on hinnad liikunud enamasti vaid ülespoole.

"Kuigi hotellihinnaindeks kasvas eelmisel aastal, on see siiski madalam seitse aastat tagasi saavutatud tipust," ütles Hotels.com-i president Johan Svanstrom, "samas on iga aasta turismitööstuse jaoks unikaalne ja nii oli ka 2014. aastal. Maailmasündmused - näiteks taliolümpiamängud ning jalgpalli maailmameistrivõistlused - meelitasid reisijaid uutesse sihtkohtadesse. Samas paljud negatiivsed sündmused, nagu ebola viiruse levik või Malaysian Airlines´i lennukatastroofid jahutasid veidi reisi-indu."

Kuuest regioonist tõusid hotellihinnad neljas, jäid samaks ühes ning langesid ka ühes regioonis. Dollari tugevnemise toel tõusid kõige enam hinnad Põhja-Ameerikas (5%), Kariibi mere piirkond ja Euroopa koos Lähis-Idaga kallinesid hotellis ööbija jaoks 4%. Paljud maad saavutasid ööbivate turistide arvus eelmisel aastal uue rekordi.

Lõuna-Ameerikas tõusid hotellihinnad 2%. Sellele aitasid kaasa jalgpalli maailmameistrivõistlused Brasiilias, mis hindu jõudsalt piirkonnas kergitasid.

Vaikse ookeani piirkond püsis hinnaindeksis samal tasemel kui ülemöödunud aastal. Nõrk austraalia dollar aga peaks sinna sel aastal odavnevate hindadega rohkem puhkajaid meelitama.

Aasias hinnad langesid 2%. Nagu eelmistelgi aastatel, pakutakse selles piirkonnas kõige paremat hinda.

2014. aastal käis välismaal puhkamas 1,1 miljardit reisijat. See on 5% rohkem kui 2013. aastal.

Hotellide hinnaindeks ja selle muutumine regiooniti on järgmine.

regioonmuutushinnaindeks
Põhja-Ameerika5%116
Kariibi mere piirkond4%137
Euroopa ja Lähis-ida4%108
Lõuna-Ameerika2%131
vaikse ookeani piirkond0%123
Aasia-2%104
Ülemaailmselt3%113