Klassikalised kitsukesed hotellitoad, mis kujutavad endast üht magamistuba, ei kipu tõesti nii hästi Airbnb kodumajutusega võistlema, kuid uue kontseptsiooniga nö pikaajalise majutuse hotelid pakuvad juba mugavusi, mida kehvemas korteris pole. Sellega asutakse konkureerima nende Airbnb majutuse pakkujatega, kelle kinnisvara on kulunum ja kitsam.

Airbnb üheks eeliseks ongi, et inimeste väljarenditud kodud tekitavad mugavama tunde kui steriilsemad ja isikupäratumad hotellitoad. Seda aga on hotellidel lihtne muuta. Uued pikemaajaliselt väljarenditavad hotellitoad pakuvad personaalsemat stiili, rohkem ruumi, kodusemat stiili ja rahu teenindajatest. Kõik see on mõeldud noorematele reisijatele.

Üks sellistest hotellidest on ROOST Apartment Hotel Philadelphias. Tegemist on väikeste residentsidega, mida klient saab kasutada. Olemas on kööginurk, omaette magamistuba, kamin, köögivarustus ja mööbel, mis mahutab rohkemgi, kui vaid reisikohvri sisu. Hotellis saab kasutada rattajagamisteenust ja alati on fuajees olemas administraator, kes jooksvaid küsimusi lahendab. Seda Airbnb´s oma kodu väljarentijad juba pakkuda ei suuda. Philadelphias maksab selline "korter" alates 175 dollarist öö.

Teine sarnane stiilihotell AKA ootab külalisi pigem nädalaks või kuuks kui üheks ööks. Lisaks ruumikate korterite kodusele mugavusele on käe-jala juures ka kõik hotelliteenused. New Yorgis asuv öömaja pakub veel võimalust külastada lähedalasuvaid muuseume ja näitusi tasuta. Oma majas leidub ka kino oma külalistele. New Yorgis on AKA-l muidugi New Yorgi hinnad - alates 305 dollarist - kuid Washingtonis näiteks saab mugava kodusarnase elamise kätte 194 dollari eest.

Redbury lisab luksust selle näol, et tegemist on butiikhotelliga, kus ei ole palju numbritube. Igas korteris on gaasipliit ja köögivarustus, elutoas on vinüülplaadikollektsioon hipsteritest külastajatele kuulamiseks. Hinnad Los Angeleses algavd 239-st dollarist.

Midagi sellist on ka Euroopas olemas. End varjamatult "alternatiivhotelliks" kutsuv Living Rooms on, nagu nimigi ütleb, keskendunud koduse tunde tekitamisele. Kaks magamistuba, kaks vannituba ja muidugi hea asukoht teevad sellise pikemaajalise ööbimise hinnaks 625 eurot.

Jaapanlaste Zoku on aga tehnokraatlikum ehitis - ühest suurest kõrge laega toast saab eridisainiga mööbli abil kombineerida erinevaid "kortereid", kus elada. Voodil pole enam keskset kohta, vastupidi - voodi on ära peidetud. Zoku avatakse Amsterdamis sel sügisel.

Trend ühetaolisest hotellitoast kodumajutuse sarnaseks mõnusaks pesaks on järgnevatel aastatel aina kasvamas, arvavad hotelliasjatundjad ja ennustavad, et selline muutus aitab hotellidel igasuguste uute ärimudelitega tulijate kõrval konkurentsis püsida.