Paljud hotellikülastajad on uksehoidjate tülitamisel kõhklevad - äkki nad on hõivatud või pole ette nähtud neid mõne suurema murega tülitada? Kuigi tegelikult ongi just uksehoidjad ja administraatorid need, kelle ülesandeks on muuta hotellikülaliste elu võimalikult mugavaks. Nad teevad tavaliselt palju enamat, kui reserveerivad õhtuks vaba laua mõnes heas restoranis.

Hiljuti välja tulnud filmis Grand Budapest Hotel mängib uksehoidjat Ralph Fiennes ja selle osaga on lõpuks see tagasihoidlik amet tõusnud korraks ka tähelepanu keskmesse. Alltoodud näited annavad aimu, mille kõigega uksehoidjad tegelikult kokku puutuvad klientide soove rahuldades. Mõned soovid on päris ebatavalised. Mõned pealtnäha lausa võimatud.

Kaks koera ütlevad üksteisele "jah"

Beverly Hillsi hotelli uksehoidja Abbas Golestani on tegelenud igasuguste soovidega, aga ühe vene päritolu külalise soov pani ta siiski kulmu kergitama. "Külastaja kasvatas koeri ning otsustas, et kaks tema kollit peavad hotellis abielluma nagu kord ja kohus," meenutas Golestani.

Õnneks teadis uksehoidja üht paaripanijat, kes oli tseremoonial osalemisega nõus. Hotelli toitlustustoimkond valmistas ette koerasõbraliku koogi, kaunistas ruumi ja organiseeris ka kostüümid: peig kandis smokingit ja lipsu, pruut traditsioonilist valget pulmakleiti. Kaks pruutneitsit leiti samuti.

Pulm organiseeriti kolme päevaga ja läks maksma ligi 15 tuhat dollarit. Golestani kuulsus koerapulmade organiseerijana hakkas ametivendade ja -õdede seas kiirelt levima. "Näiteks üks külaline palus meil rääkida nende koeraga koerte keeles, seega pidime haukuma, mitte inglise keelt rääkima," meenutab uksehoidja. "Teine klient palus mul leida oma koera jaoks plastilise kirurgia spetsialist, kuid ma soovitasin tal seda operatsiooni siiski mitte ette võtta."

Tõeline staarikogemus

Langham Place Fifth Avenue hotelli uksehoidja Luis Vasquez sai ükskord tellimuse, mis jäi kauaks meelde: "Meile saabus abielupaar ning mees tahtis oma abikaasale muljet avaldada tõelise staarivastuvõtuga punasel vaibal, fännide ja paparatso-fotograafidega. Justnagu oleksid nad kuulsused."

Hotellimeeskond võttis antud ülesannet tõsiselt ja lisaks punase vaiba lahtirullimisele hotelli sissepääsu ees palgati agentuurist ka sada näitlejat, kes etendasid andunud fänne. Selstkonnafotograaf hiilis ringi ja klõpsis pilte. Kohal valvas veel turvameeskond ning kui naine lõpuks saabus, läks kogu üritus üsna metsikuks kätte. Nii metsikuks, et juhuslikud möödujad pidasidki naist kellekski tähtsaks kuulsuseks, kelle ümber käibki sellin etrall fännide, turvameeste ja fotograafidega.

Üks roos päevas

Üks tavaline ärimees Bulgari hotellis Londonis palus uksehoidjalt, et soovib korraldada midagi romantilist oma Chelseas asuvale tüdruksõbrale. Hotelli uksehoidja Ian Steiger sai ülesande organiseerida, et iga päev toimetataks pruudi uksele värske roos aasta otsa järjest. Probleem oli aga selles, et ükski lillemüüja ilmselt ei teeks seda piisavalt usaldusväärselt terve aasta jooksul. Lahendus oli lihtne: uksehoidja tegi seda ise. Steiger ostiski igal hommikul roosi ja viis selle soovitud ukse taha. Kui ise ei saanud, siis asendas mõni kolleeg.

31. detsembril ehk viimasel päeval, kui roosi pidi viima, saabus naise isa uksehoidja asemel koduukse taha vanaaegse Rolls Royce´iga ning sõidutas ta Berkeley väljakule, kus tema partner tegi abieluettepaneku. Vastus oli muidugi "jah". Hotell esitas arveks viis naela iga päeva kohta. See oli erakordselt odav, arvestades, et roosi viimine hotellist koos tagasitulekuga kestis 50 minutit ja espresso hotelli baaris maksis umbes samapalju.

Loomamaagia

Badrutt’s Palace´i administraator St Moritzis Angelo Martinelli on tegelenud samuti väga ebatavaliste soovidega oma 50-aastase teenistuse jooksul. "Kuskil 18 aastat tagasi soovis üks klient oma naisele sünnipäevakingitust teha. Soovitasime tal midagi täiesti ootamatut välja mõelda," meenutab administraator.
Badrutt´s Palace´i kitsad uksed: siit pidi läbi mahtuma elevant sünnipäevalise üllatamiseks.

Niisiis otsustati, et naisele tuleb saata sünnipäevaks elevant. Šveitsis oli just läheduses tuuritamas üks tsirkus, seega räägiti elevandi treener ära, et ta tooks looma korraks kohale. Äärmiselt üllatunud sünnipäevalaps veetis hotellis tunni koos elevandiga, enne kui loom tsirkusesse tagasi jalutas.

Hiljuti aga pidi Martinelli rahuldama araablasest kliendi soovi, mis oli inspireeritud iga-aastasest hobuste võiduajamisest jäätunud järvel St Moritzis. Peale juhtkonnale helistamist ja nelja päeva organiseerimist sai St Moritzi jäätunud järvel näha ootamatut vaatepilti: Alpides kihutasid võidu kaamelid.

Kallis telefoniühendus

Velaa privaatsaarele saabuvad tähtsad külalised hindavad selles kohas just oma eraldatust muust maailmast. Selle tagab 45-minutiline lennureis vesilennukiga Maldiivide pealinnast Malést. Kuigi külalised hindavad eraldatust, on see mõnikord ka probleemiks. Üks puhkaja leidis, et peale iPhone´i basseini kukutamist on tekkinud suur probleem. Ta ei saanud enam oma äriasju ajada. Kuigi kuurort pakkus head Internetiühendust ja WiFit, otsustas külaline, et tal on ikkagi kiiresti vaja asendustelefoni.

Tema isiklik toateenija suutis organiseerida telefoni pealinnast Malést, mis lubati kohale toimetada järgmise planeeritud lennuga samal õhtul, kuid kliendi jaoks polnud see ikkagi piisavalt kiire.
Seega telliti kohe tšarterlend saarele spetsiaalselt uue iPhone´i toomiseks. Erilennuki reis läks maksma üle 10 000 dollari. Juba kaks tundi pärast eelmise telefoni uputamist sai rahulolev klient uue kohaletoimetatud telefoniga kõnesid võtta.