Virmaliste tabamiseks on vaja teha veidi eeltööd ning loota ka õnnele, kuna nende nägemine sõltub päikesest ja ilmastikutingimustest. Selleks, et teha see kõik lihtsamaks, on Booking.com analüüsinud enam kui 135 miljonit rahvusvaheliste reisijate kirjutatud majutusasutuste arvustust, et leida kümme parimat paika virmaliste vaatlemiseks.

Yellowknife, Kanada

Kanadas on lugematul arvul ruutkilomeetreid inimasustuseta metsikut loodust, mistõttu pole ime, et tegu on ühe väikseima valgusreostusega riigiga maailmas. See aga loob virmaliste vaatlemiseks ideaalsed tingimused. Põhjapolaarjoonele lähimal asuvad loodeterritooriumid on kuulsa rohelise kuma tabamiseks ühed parimad paigad. Yellowknife'i linna tasub külastada augusti keskpaiga ning aprilli lõpu vahel. Pärast looduse kauni vaatemängu imetlemist saab ennast mõne kohaliku hotelli saunas üles soojendada.

Fairbanks, Alaska

Kuna Alaska asub kaugetel põhjapoolsetel laiuskraadidel, on virmaliste nägemine peaaegu, et garanteeritud. Omaenda ilmaennustussüsteemiga Fairbanksi linn asub täpselt nende esinemispaigas, samuti on kohapeal olemas ka kuumaveeallikad, kus krõbedat külma trotsida. Denali rahvuspargis ja Yukoni territooriumil toimuvate ekskursioonide käigus saavad külastajad augustist kuni maini kella kümnest õhtul kuni kolmeni hommikul rohekalt keerlevat ja kumavat taevanähtust imetleda.

Kalfafell, Island

Vatnajökulli rahvuspargi äärealadel, samanimelise liustiku lähedal asub väike külake nimega Kálfafell. Selle kohal Islandi tintmustas taevalaotuses võib tihtipeale näha rohelist valgust nooltena välkumas. Kohalikes majutusasutustes peatudes saab lisaks tutvuda ka Vatnajökulli laavaväljade, mägede ja liustikega.

Tromsø, Norra

Tromsøt ümbritsev mägine ja fjordidest palistatud maastik loob virmaliste vaatlemiseks lummava tausta. Linnas on ka planetaarium ning igal talvel toimub seal Virmaliste festival, mille käigus toimuvad muusikaüritused tihtipeale ka rohekalt kumava taeva all.
Booking.com-i andmetel on parim aeg Tromsøs virmaliste nägemiseks oktoobrist märtsi keskpaigani.

Abisko, Rootsi

Kui minna Rootsis 240 kilomeetrit põhjapolaarjoone taga asuvasse väikesesse Abisko külakesse, avaneb virmalistele eriti selge vaade. Kuna Abisko asub 70 km pikkuse Torneträski järve kaldal, on selle kohal asuv taevas olenemata muudest ümbritsevatest ilmastikutingimustest alati pilvitu.

Ivalo, Soome

Soomes saab rohekaslillat kuma nautida pea igal virmalistehooaja päeval, seega on just seal tõenäosus taevast vaatemängu oma silmaga näha eriti suur. Ivalo on Soomes samanimelise jõe ääres asuv külake, kus liiklus ja valgusreostus puudub pea täielikult. Selleks, et virmaliste nägemise šansse veelgi suurendada, saad autoekskursiooniga lumises looduses seigelda. Peatu kohalikus võõrastemajas, et nautida traditsioonilist Soome toitu ning võtta osa ka huskysafaritest.

Inari, Soome

Soome suuruselt kolmanda järve Inari kaldal asub samanimeline küla. Kui lähed sinna kesktalvel, saad osa võtta huskyekskursioonist, mis toimub põhjapõtru täis metsades paksus lumes rohelise kuma all. Mõned majutusasutused pakuvad virmaliste vaatlemiseks eraldi privaatseid alasid.

Alta, Norra

Sügaval põhjapolaarjoone taga asuva Alta linnakese kohal kõrgub Haldde mägi, mille tippu rajati 1889. aastal maailma esimene virmaliste vaatlemiseks mõeldud observatoorium. Kuna piirkonnas on talviti vähe sademeid ja peamiselt selge taevas, on selle loodusnähtuse imetlemiseks olemas suurepärased tingimused.

Sandgerdi, Island

Islandi kaguosas asuv Sandgerdi ajalooline kaluriküla on viimasel ajal saanud virmalistehuviliste meelispaigaks. Hoolimata turismi kasvust ning pealinna Reykyaviki lähedusest on Sandgerdi jätkuvalt õdus paigake, kus virmalised peegelduvad ka ümbritsevalt merelt. Parim aeg Sandgerdis virmaliste vaatlemiseks on detsembrist jaanuarini.

Kirkenes, Norra

Vene piiri juures asuv vaikne arktiline küla paikneb täpselt keset virmaliste tsooni. See on mõeldud vaid kõige vapramatele reisijatele, kuna pea ainukeseks ajaveetmisviisiks on seal põhjapolaarjoone avastamise ekskursioonid.

Allikas: booking.com