Keukenhofi (tõlkes köögiaed) ajalugu viib meid tagasi XV sajandisse, kui Teylingeni lossi emand Jacqueline of Bavaria oma hiiglaslikes valdustes enda pere tarbeks puu- ja köögivilju kasvatas. Pärast emanda surma asusid maastikuarhitektid David Zocher ja tema poeg Louis Paul uute lossiomanike palvel kavandama-kujundama inglise stiilis maastikku. Tõeline lillemöll läks lahti 1950ndate alguses, kui park esimest korda külastajatele avati.

Igal aastal panevad nobenäpud Keukenhofis mulda seitse miljonit kevadlillesibulat, mis ajavad külastajate ilu- ja lõhnameeled lõplikult sassi 32 ha suurusel lilleväljal. Kõige rohkem on muidugi tulpe ja nartsisse, kuid silm haarab ka muud. Kui plaanite Keukenhofi külastuse ette võtta, varuge selleks kindlasti terve päev. Keukenhof on sel kevadel avatud 16. maini.

Omal käel tasub ette võtta ka reis hiiglaslike tulbipõldude imetlemiseks mujal Hollandis ja käia Amsterdamis tulbimuuseumis. XVII saj Amsterdamis vallandunud tulbihullus ei näita tänapäeval õnneks veel mingeid vaibumise märke.

Allikas: www.keukenhof.nl