Pool kilomeetrit pikk, 400 meetrit lai ning sada meetrit kõrge "kast" on ehitatud 14 miljoni elanikuga linna keskusse Exhibition and Travel Groupi poolt ning pole lihtsalt hiiglaslik ehitis, vaid sisaldab ka pompöösseid atraktsioone.

Keskuse nimeks on New Century Global Centre ning selle sisemuses majutub lisaks poodidele ja kontoriruumidele ka tehisrand, mille LED-sein imiteerib päikesetõusu ning -loojangut. Randa mahub korraga "päevitama" ja tehisrannamõnusid nautima kuni 6000 inimest. Poolekilomeetrine lõik tehismägijõge lubab teha siseruumides raftingut kummiparvedel. Majas leidub 244 lifti ning aatriumi kõrgus on 65 meetrit.

1,76 miljonit ruutmeetrit pinda mahutab veel kaks viietärnihotelli (kummaski tuhat tuba), uisuplatsi, 14 ekraaniga IMAX-kino, kunstrannas on veel maailma suurimad tehislained.

Maailma suurim hoone sisaldab tehisranda rannamajakestega.

Tehispäike rannas pole loodud mitte ainult edevuse pärast. Chengdu nagu paljud teisedki hiiglaslikud ja kiiresti kasvavad tööstuslinnad Hiinas vaevleb sudu ja õhusaaste käes. Hiigelhoones on aga õhk puhastatud ja vaatamata väljas valitsevale hägusale suduilmale paistab tehisrannas alati LED-päike.

Maja on projekteerinud Iraagi-Briti arhitekt Zaha Hadid. Ehitust alustati 2010. aastal.

Iidne Chengdu on 2400 aastat vana, turistid käivad sealkandis tavaliselt vaatamas hiidpandasid. Linnast saab startida ka sisemaa poolt Tiibetit vaatama, kui vastav turistiviisa olemas.

Aatrium on 65 meetrit kõrge.

Chengdu rahvusvahelisest lennujaamast riiki sisenedes saavad 45 riigi kodanikud viisavabalt viibida Hiinas kuni 72 tundi enne edasilendu järgmisse sihtkohta. Nende 45 riigi hulka kuulub ka Eesti. Seega on võimalik maailma suurim hoone (ja hiidpandad) üle vaadata ka Eesti passiga kiirelt viisavaba lühivisiiti tehes.

Järgnev paatoslik video tutvustab Hiina hiidlinna tulevikuplaane ja maailma suurimat hoonet: