Chunyuniks kutsutava 40-päevase transpordiperioodi jooksul reisitakse sel aastal kokku 3,62 miljardit korda. See aeg on hiinlaste jaoks eriti tähtis pere ja esivanematega kohtumise püha, reisitakse nii rongide, lennukite kui autodega. Kuna aina enam hiinlasi saab endale lubada pikki reise, muutub transpordi koormus iga aastaga aina hullemaks. Kõik olulisemad vaatamisväärsused Hiinas on kevadfestivali aegu ülerahvastatud.

Sel aastal reisib Hiina kevadfestivali ajaks oma kodukohta või esivanemate juurde 200 miljonit inimest rohkem kui eelmisel aastal. Valdav enamus neist reisidest tehakse maanteid pidi - transpordiga tegelevate ametite hinnangul 3,2 miljardit reisi võetakse ette autode ja bussidega.

Pühade ajal tehakse transpordiministeeriumi andmetel iga päev 80 miljonit reisi mööda maanteed.

Ka lennufirmad saavad sel ajal täiskoormuse. Kokku tehakse 42 miljonit reisi, mis on 10 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. Tavalise 12 000 lennu asemel igal nädalal tehakse pühade ajal 50 000 lendu nädalas.

Kõige populaarsem liikumisvahend tudengite ja rändtööjõu jaoks on rong, aga sellega reisimist piirab piletite puudus. Chunyuni ajal tehakse 258 miljonit rongireisi ja see on 7,9 protsenti rohkem, kui eelmisel aastal. Rongipiletit saab osta Hiina ID-kaardiga, kuid need osteti suures osas ära juba detsembris ja jaanuari alguses.

Rahvaste ränne kaardil Baidu mobiilpositsioneerimisega.

Hiina suurim otsingusüsteem Baidu kasutab Kevadpühade ajal rahvaste liikumise jälgimiseks mobiilset positsioneerimist, mis näitab, millistel suundadel hiinlased kõige rohkem liiguvad. Päevas saadetakse asukohainfot otsingumootorile 3,5 miljardit korda, mis teeb selle teenuse maailma suurimaks inimeste asukohapõhise jälgimise süsteemiks.

National Geographic kirjutab, et pühade ajal on Pekingi tänavad ja metroo tunduvalt inimtühjemad kui argipäeviti ning isegi taevas on selgem, sest paljud on linnast ära sõitnud. Eelmisel aastal lahkusid linna 20 miljonist elanikust 5,5 miljonit rongiga ja 2,7 miljonit lennukiga.

Hobuseaasta vastuvõtmine Pekingis.

Populaarseimad reisisihtkohad Hiinas

Chinatravel.com-i andmetel on populaarseimad turismisihtkohad Hiinas kevadfestivali ajal järgmised:

1. Peking (kevadfestivali karnevalid)
2. Hong Kong (ilutulestikud)
3. Harbin (Reisijuht kirjutas sealsest jäälinnast)
4. Chengdu (hiidpandad)
5. Shanghai (ilutulestikud, peod)
6. Sanya (võimalus soojas kliimas Hiina uusaastat vastu võtta)
7. Guangzhou (kõige traditsioonilisemad uusaastapeod, lõvitants ja lillefestival)
8. Yunnan (samuti soe, kuid natuke vähem ülerahvastatud kui Sanya)