Veneetsia koopia Dalianis läks maksma viis miljardit jüääni ehk 641 miljonit eurot. Selle raha eest püstitati 400 tuhande ruutmeetri peale Veneetsiast kopeeritud mitusada hoonet ja muidugi ka kanalid, millele pandi sõitma gondlid. Võrreldes Las Vegase ja Orlando koopiatega ületavad hiinlased neid mastaapides - Veneetsia koopia on nii suur, et tänavatel võib tõesti end korraks tunda nagu Veneetsias.

Peamine kanal on neli kilomeetrit pikk. Sellel sõidavad pealtnäha "ehtsad" gondlid ja ka gondleid juhivad Veneetsia traditsioonilises kostüümis tegelased. Mõned päevad tagasi avati turistidele kanali esimene kilomeeter.

Dalianis ehitati hiiglaslik Veneetsia koopia selleks, et siseturiste kohale meelitada. Üle Hiina on veel püstitatud kümneid Eiffeli torne, Inglise stiilis linnakesi, Austria alpikülasid jne. Osa neist on tõelised kinnisvaraprojektid, millesse üritatakse müüa ka luksuslikke kortereid euroopalikesse majakestesse.

Daliani Veneetsia on aga rohkem mõeldud näitamiseks kui elamiseks, aga ka elada saab kanaliäärsetes majades, kui jõukust selleks jätkub. Kanal peaks aga plaanide järgi leevendama sadamalinna autouputust.

Kokku on itaaliapäraseid maju ehitatud 200. Esimestel päevadel aga paistis linn olevat üsna inimtühi, kanalitel sõitsid vaid üksikud gondlid ja majades elumärgid puudusid: