Helsingi kesklinnas asuvas Katajanokka sadamas, mis on eestlastele tuntud ka Viking Line´i peatumiskohana, avati sel nädalal lennufirma Finnair 40-meetrine vaateratas Skywheel. Vaaterattal on 30 sini-valget soojendusega gondlit, mis lasevad Skywheeli aastaringselt kasutada. Ühte gondlisse mahub 8 inimest.

Vaaterattal on lisaks eriline VIP-salong klaasist põranda, nahkistmete ning Veuve Clicquot´ šampanjateenusega.

Õhusõit vaaterattal kestab 15 minutit ning VIP-salongis 25 minutit. Vaateratas tõstab maapinnast 40 meetri kõrgusele ja sealt saab nautida maalilist vaadet üle Helsingi.

Finnairi jaoks on vaateratta asukoht ajalooliselt oluline, sest esimesed Finnairi lennud startisid 1920ndatel just sealtsamast.

8. juunil pakub lennufirma kõigile Finnair Plusi liikmetele võimalust sõita vaaterattal tasuta kell 9-16. Teistel aegadel kehtib Finnair Plusi liikmetele üksikpileti hind 9 eurot. Vaateratta tavahind on 12 eurot. Kuni nelja inimest mahutavat VIP salongi saab broneerida 195 euro eest, hinnas on ka Vevue Clicquot´ šampanja.

Finnair SkyWheeli vaateratast haldab SkyWheel Helsingi OY. Vaateratas on projekteeritud ja ehitatud selliste vaaterataste projekteerimise ja ehitamise turuliidri Dutch Wheelsi poolt. Aastaringselt töötav atraktsioon seisab oma praeguses asukohas 2018. aasta oktoobri lõpuni.

Hetkel maailma suurim vaateratas avati 31. märtsil Las Vegases: selle kõrgus on 168 meetrit ja täistiiru teeb High Rolleri nimeline atraktsioon 30 minutiga.