Kuigi lennureisimise puhul kujutatakse suurima ohuna ette lennukatastroofi, leidub lennukis reisijate ümber muudki jubedat.

Esimene oht võib peituda lennuki joogivees: mitmed testid on näidanud, et lennukis pakutavas vees on ohtlikke haigusttekitavaid baktereid; suured veekonteinerid on neile hea kasvulava. Kui nüüd arvad, et sind see ei puuduta, sest jood lennukis nagunii ainult pudelivett (ja tavaliselt seda just pakutaksegi, aga mitte alati), siis see ei pruugi sind veel päästa. Põhjuseks see, et oht ei peitu ainult tavalises vees, vaid ka lennul pakutavas tees-kohvis. Eriti just lastel ning vanematel inimestel on soovitatud lennukis pakutavat vett ja teed-kohvi vältida.

Teine ohuallikas lennukis on istme seljatoest allalastav laud. Kuna reisijaid on igasuguseid, ei või iial teada, mida selle lauaga tehtud on. Tihti vahetatakse seal näiteks lapsel mähkmeid, sest laudadelt leitakse regulaarselt kolibaktereid. Nakatumise vältimiseks võite laua märja salvrätikuga puhtaks teha ning kindlasti tuleb pesta käsi.

Viimane soovitus nakkuste vältimiseks: lennuki tualetti kasutades kandke alati jalanõusid, põrand ei ole seal sugugi nii puhas, kui tundub.

Allikas: Budget Travel