1. Jätad vaatamisväärsused vaatamata

Kas tead, sa ei pea tegelikult iga vaatamisväärsust tingimata nägema. Jäta need vahele, mis sind ei huvita — nii avastad enda jaoks midagi hoopis põnevamat.

2. Eksid ära

Kui sul meelega ära eksida ei õnnestu, siis jäta kaart sihilikult koju, et end vabatahtlikult ära eksitada. Nii saad väga huvitava elamuse.

3. Räägid võõrastega

Sest sa pead ju ometi teed küsima, kui ära eksinud oled? Ära pelga tutvusi luua ka hommikusöögilauas, postkontoris või baaris — tutvumine uute inimestega pole kunagi maha visatud aeg.

4. Raiskad terve päeva mõttetult ära

Ole eelmine päev liiga kaua väljas ja maga terve päev hotellis maha — kui see pidu oli seda väärt, pole siin midagi põdeda!

5. Käitud nagu turist

Kui sa end pooleks pingutad, et käituda ja näha välja nagu kohalik, siis usu meid, sa ei näe välja ainult nagu turist, vaid nagu naeruväärne turist. Võta vabalt ja tunne ennast hästi!

6. Lähed ilma kaamerata välja

Vabasta end mõneks päevaks kaamerast, nii vabaned ka “kohustusest” kõike dokumenteerida. Vahelduseks on väga mõnus asju ka muudmoodi vaadata kui läbi kaamerasilma.

7. Teed midagi sellist, milles sa täielik äpu oled

Kardad kõrgusi? Mine roni kõrgele vaateplatvormile. Ei oska süüa teha? Mine võõrsil kokanduskursustele. Reisimise mõte ongi uusi asju proovida ja seeläbi inimesena areneda.

8. Unustad lähedased, kes koju jäid

Ära mõtle iga suveniiripoodi märgates, et oi, siia tuleb sisse minna, et kodustele, sugulastele ja kolleegidele mingit nänni osta. Ära tee seda — mine parem reisi viimasel päeval kohalikku kommipoodi ja osta kõigile maiustusi. Nii on kergem sinul ja parem meel kodustel, sest kes ei armastaks komme!

Allikas: Her Campus