Eile saatis toimetusele aga kirja veel üks novembris Egiptuse reisist ilma jäänud klient, kes pole veel tänini oma raha tagasi saanud. Golovina kinnitas Delfile, et kõik reisidest ilma jäänud kliendid saavad oma raha tagasi ning probleemide korral tuleks pöörduda otse reisifirma, mitte meedia poole.

Avaldame GoAdventure'i omaniku Oksana Golovina kommentaari täismahus:

Lühidalt - me oleme kahtlemata tänulikud härra Uustalile tema isikliku analüüsi (loe Novatoursi juhi kahtlusi siit) ja selle põhjal tehtud järelduste eest. See on kindlasti väga oluline kui konkureeriva ettevõtte palgaline tegevjuht ja juhatuse liige leiab oma kahtlemata tihedas graafikus aega tegeleda meie rahvusvahelise grupi tegevuse üldanalüüsiga.

Kuid peab tõdema, et see analüüs ei vasta absoluutselt tõele ega reaalsele olukorrale ei meie grupis tervikuna ega meie Eesti ettevõttes GoAdventure'is ning ilmselgelt demonstreerib ainult selle autori isiklikke soove, lähtudes tema Eesti riigiga piiratud isiklikest kogemustest, mitte ärilisest ega finantsilisest reaalsusest.

Tõsi küll, GoAdventure kuulub ühte ettevõtete gruppi koos meie Venemaal baseeruva TH&C Holdinguga, millele kuulub ka lennufirma Metrojet, mille lennuk sai traagilise terrorirünnaku ohvriks, milles hukkus 224 inimest.

See tragöödia oli kahtlemata väga suur ja õudne löök meile ning ka kogu maailmale, mitte niivõrd finantsilises, kuid rohkem inimlikus ja moraalses mõttes, ning oleme väga tänulikud kõigile meie kolleegidele, partneritele, konkurentidele, kelle äriline isu taandus niivõrd traagilise olukorraga kokku puutudes, ning ka ametivõimudele üle maailma, kes on meid sel raskel ajal toetanud.

Sellel tragöödial on kindlasti palju ulatuslikumad ja pikemaajalised tagajärjed, kui esmapilgul võib tunda ning nad puudutavad mitmed erinevad ärisid mitmes riigis üle maailma. Loomulikult ka Venemaal asuva ja gruppi kuuluva reisikorraldaja Brisco tegevus sai mõjutatud Vene valitsuse poolt kehtestatud reisipiirangutest.

Meie Vene ettevõtetel on oma strateegiline plaan ning arengusuund, mis lubab ka neil oma tegevusega valutult jätkata. Ning samas ei tähenda see absoluutselt seda, et meie teised ettevõtted teistes riikides saaksid seetõttu kannatada või nende igapäevategevus ning arengud saaksid raskelt mõjutatud.

Nii meie Eestis tegutsev reisikorraldaja GoAdventure kui ka teised meile kuuluvad ettevõtted erinevates riikides on majanduslikult täiesti iseseisvad, edukad ning jätkusuutlikud ning vaatamata juhtunud tragöödiale jätkavad oma tegevusega. Meie otsus peatada novembris Hurghada lennud nädalaks ajaks oli tingitud väga lihtsast asjaolust, et me ei soovinud riskida Eesti reisijate eludega ning enne lendude jätkamist soovisime oodata rahvusvahelisuse lennundusohutuse organisatsiooni ICAO komisjoni töö tulemusi, kes kontrollis turvalisuse taset kõikides Egiptuse lennujaamades, kaasa arvatud ka Hurghadas.

Kui saime teada, et komisjon lõpetas oma analüüsi ning tulemus on positiivne, siis jätkasime samal päeval ka oma lendudega. Loomulikult, programmi peatamisega nädalaks ajaks kaasnesid ka lisakulud, nagu tühjad otsad, kuid oleme siiralt veendunud, et mitte ükski rahasumma ei ole väärt ainsatki inimelu - ning me saime ning saame ka edaspidi oma tõekspidamistest lähtuda.

Hetkel kõik meie Hurghada lennud toimuvad plaanipäraselt, ning nagu ka viimased üheksa aastat pakume Eesti reisijatele parimaid hotelle turu taskukohasemate hindadega.

Aktiivselt käib ka varajase tellija soodustusega suvereiside broneerimine Türki ning peatselt ka Bulgaariasse, mille müügi avame lähinädala jooksul. Sama aktiivselt tegutseb ka meie Türgis asuva ettevõttete grupp Prince Group, mis lisaks sellele, et on suuruselt Antalya 10. DMC (Destination Management Company), kes teenindab turiste lisaks Eestile ka Saksamaalt, Inglismaalt, Lätist, Kasahstanist, Iraanist ning ka teistest riikidest, omab ka viie tärni hotellide kette Euphoria (6 hotelli, 4 Türgis, 1 Tsehhis ning 1 Gruusias) ning Porto Azzurro (2 hotelli Türgis), mis teenindavad külalisi 18 riigist.

Toimivad ka teised grupi ettevõtted, nagu näiteks Antalya suurim transportkompanii, ehitusettevõte, põllumajandusettevõte ja muud.

Kõik soovijad saavad meie grupi tegevusega tutvuda selle kodulehel. Ning kõik need ettevõtted, kaasa arvatud ka Eesti suurimaid reisikorraldajaid GoAdventure, ei ole maksejõuetud ning täidavad kõik oma kohustused klientide ja partnerite eest täiest ulatuses.

Rääkides kohustuste täitmisest täies ulatuses, tasuks ilmselt veel mainida, et GoAdventure on lisaks eelpooltoodule ka ainuke reisikorraldaja, kes tagastab ära jäänud Egiptuse reiside eest rahad täies ulatuses, kinni peetamata bürookulud või muud oletatavad kulud. Tahaks veel korra rõhutada ja kinnitada, et GoAdventure'i kõik reisid toimuvad plaanipäraselt ning lisaks olemasolevatele sihtkohtadele, millega oleme aastaid edukalt tegelenud, tuleval turismimessil ootavad meie kliente ka uued ahvatlevad pakkumised ja sihtkohad.