Esimest korda kõlab “Müstilisel Kaydara-maal” Shanghais 18. veebruaril ning lisaks Shanghai sümfooniaorkestrile ja Shanghai naiskoorile osalevad esmaettekandel Eesti Rahvusmeeskoor, dirigent Kristjan Järvi ja jutustajana Peeter Oja.

“Kuna suurteose kirjutamisel ajal oli ka mul au loominguprotsessi toetada, on igati sobilik, et nüüd aitab Go Travel sel teosel Hiina publikuni jõuda, et väärikas teos parimal viisil seal ette kanda,” ütles Go Traveli nõukogu esimees Tiit Pruuli.

“Müstilisel Kaydara-maal” on sümfooniaorkestrile kirjutatud 60-minutiline Lääne-Aafrika fulani rahva eeposel põhinev muusikaline teos, mis jutustab loo kolme noore mehe sissepühitsemisriitusest – nende teekonnast varjude maailma, mille valitsejaks on teadmiste ja kulla jumalus Kaydara. Peeter Vähi sai inspiratsiooni oratooriumi kirjutamiseks aastatel 2012-2013 toimunud Aafrika ekspeditsioonilt, mille raames läbiti 24 riiki. Eestis kanti “Müstilisel Kaydara-maal” esmakordselt ette 2015. aastal Estonias.

“Kui Hiina muusikaeksperdid seda teost kuulsid, siis olid nad kohe kindlad, et see võiks kõlada ka Shanghais ning nende kutsel kogu projekt teoks saabki,” rääkis Pruuli. “Eestile on see kahtlemata suur au ja privileeg tutvustada Eesti süvamuusikat niivõrd kosmopoliitse ja asjatundliku vaatajaskonna ees kui Shanghai publik.”

Neile, kes soovivad Shanghais toimuval suurejoonelisel kontserdil osaleda, on Go Travel kokku pannud spetsiaalse reisipaketi, mida saab alates tänasest tellida Go Traveli büroode kaudu või veebilehelt https://gotravel.ee/hotell/tule-koos-peeter-vahi-ja-tanel-padariga-hiinasse/. 949-eurone pakett sisaldab nii lennupileteid, kontserdipiletit, ööbimist kui ka Shanghai linnaekskursiooni kogenud giidiga.