Maailma juhtivate fotograafide poolt Canon EOS 5D kaameraga tehtud fotod kujutavad möödunud aastakümne märgilise tähtsusega hetki ja iseloomustavad ühtlasi fotograafia rolli maailma muutmisel.

Nende kümne ikoonilise foto esitlemisega tähistatakse ka Canon EOS 5D kaamerate seeria 10. aastapäeva. Selle kaameraga on viimasel aastakümnel pildistatud mõned maailma kõige tähenduslikematest hetkedest, paljastades näiteks nii keemiarelva kasutamise Süüria armee poolt kui ka ohustatud ja haruldaste puude ebaseadusliku raiumise Madagaskaril.

Kümme ikoonilist Getty Images´i fotot on järgmised:

Hobyo, Somaalia - 27. oktoober 2008.

Foto naisest, kes nutab oma abikaasa hauakivi jalamil, kujutab isiklikku hetke ajal, kui ühiskonnas oli muutumas suhtumine vägede saatmisse Iraaki ja Afganistani. Paljudes maailma juhtivates meediaväljaannetes avaldatud foto on puudutanud miljonite südameid ja kujutab sõja kohutavaid tagajärgi kodus.

Kolumbia – 29. november 2007.

Foto kahest naississist Kolumbia kodusõjas paelus kohe meedia tähelepanu, tõstes fookusesse Kolumbia rahva pikaajalise kannatuse ja 50 aasta pikkuse, praktiliselt unustusehõlma vajunud konflikti reaalsuse.

Hobyo, Somaalia - 27. oktoober 2008.

Kui Veronique de Viguerie ja tema ajakirjanikust kolleeg reisisid Somaaliasse, et kohtuda ühe piraatide pealikuga, oli lugu väljaspool kohalikku piirkonda veel tundmatu. Reisi tulemusena sündinud reportaaž oli revolutsiooniline ja avaldati esimese märgina teemast, mis oli just jõudmas kogu maailma ajakirjanduse kaanepealkirjadesse.

Masoala Rahvuspark, Madagaskar - 21. august 2009.

Toby töö ohustatud puuliikide ebaseadusliku metsaraie jäädvustamisel Madagaskaril tõi kaasa esimese rahvusvaheliste süüdistuse ohustatud puuliikidest valmistatud puiduga kauplejate vastu USAs.

Mogadishu, Somaalia - 24. aprill 2010.

Südantlõhestavad pildid relvastatud lastest avaldati kogu maailmas ja esitleti ka USA Senatis, millele järgnes ÜRO Julgeolekunõukogu ja USA valitsuse uus surve Somaalia üleminekuvalitsusele lõpetada lapssõdurite kasutamine.

Niger - 27. juuni 2010.

Marco Di Lauro dokumenteeris koostöös Suurbritannia UNICEF-iga ränka toidukriisi, mis oli haaranud Lääne-Aafrika riiki Nigerit. Tema sürrealistlik, jahmatav foto pälvis suure tähelepanu, pakkudes uue, erineva vaatenurga palju kajastatud teemal. Foto mõju aitas koguda Nigeri rahva heaks paari kuu jooksul mitu miljonit dollarit.

Port-au-Prince, Haiti – 10, jaanuar 2011.

Port-au-Prince oli 2010. aasta laastava maavärina ajal üks kõige rängemini kannatada saanud kohti Haitil. See paljudes riikides avaldatud foto näitas neid erakordselt vaeseid tingimusi, milles Haiti inimesed elasid veel aasta pärast maavärinat.

Ol Pejeta Conservancy, Kenya - 13. juuli 2011.

Brent pildistas üht maailma viimast valget ninasarvikut, keda kaitsevad pidevalt neli relvastatud tunnimeest. Pildistamine oli osa suuremast projektist, mille raamides uuriti loomade kasutamist meditsiini mustal turul. Foto, mis rõhutab maailma ühe kõige ohustatuma liigi, praktiliselt välja surnud valge ninasarviku habrast eksistentsi, jõudis miljonite vaatajateni üle maailma.

Jobar, Damascus, Süüria - 13. aprill 2013.

Laurenti ja tema ajakirjanikust kolleegi poolt tehtud fotoseeria ja videofilm avaldati üle kogu maailma. Koos kogutud mullanäidistega kasutati neid Prantsuse, Briti ja Ameerika võimude poolt tõendina, et Süüria armee on kasutanud keemiarelva. Selle tulemusena nõudsid maailma juhid keemiarelvade kasutamise kohest lõpetamist selles konfliktis.

Kos, Kreeka - 4. juuni 2015.

Foto neljast Pakistani pagulasest, kes saabuvad Türgi kaudu Kreeka saare Kosi rannikule, kujutab teemat, millest sellel aastal kõik räägivad. See foto on avaldatud paljude riikide olulistes meediaväljaannetes ning on aidanud tõsta teadlikkust probleemi tõsidusest.