Õnneks on mõned sellised imelised kohad Euroopas ja sugugi mitte kaugel. Siin on välja toodud neli muinasjutulist paika, mida kindlasti külastama peaks.

Hallstatt, Austria

Hallstatt on üle 7000 aasta vana koht, kus elab ligikaudu 860 inimest ja sinna pääseb vaid paadiga. Tegelikult on suuda isegi pildid edasi anda järveäärse küla tegelikku ilu – väiksed tänavad, kaunid värvilised majakesed ja rahu.

Bledi järv, Sloveenia

Järv asub 35 km kaugusel Ljubljana Jože Pučniki lennujaamast ja selle pindalaks on 1,45 ruutkilomeetrit. Tegelik pärl on aga järves asuv saar, millel on mitu hoonet ja kirik, mis pärineb 17. sajandi lõpust. Samuti on saar populaarne koht pulmade pidamiseks.

Colmar, Elsass, Prantsusmaa

Tegemist on imekauni linnaga, mis on just kui otse muinasjutust. Seal on pisikesed kahe- ja kolmekorruselised värvilised majakesed, mis muudavad kogu linna väljanägemise rõõmsaks ja toredaks. Majadele annab palju juurde ka haljastus, sest akendel võib märgata lillepotte ja kaste, mis kaunistavad fassaadi.

Neuschwansteini loss, Saksamaa

Loss asub Lõuna-Saksmaal ja on looduslikult imekaunis kohas – Alpides, kust avanevad kaunid vaated ümbritsevatele mägedele ja järvedele. Lossi lasi endale ehitada kuningas Ludvig II. Kahjuks sai kuningas lossis elada viad 172 päeva.