Selles kolmekorruselises hoonekompleksis (kuhu peaks esialgse info kohaselt sissepääs olema prii!) hakkab lisaks ligi sajale tuhandele raamatule olema võimalus vaadata ka kinofilme. Samuti on külastajatele avatud erinevad kohvikud, lugemisnurgad, stuudiod ja loomulikult väga palju modernset keskkonda.

Hoonet plaanitakse kasutada ka erinevate suurürituste, näituste, kontsertide ja etenduste tarvis. Algselt plaaniti hoonesse ehitada kompleksi ka saun, kuid see plaan pole viimaste teadete kohaselt realiseerunud. Samuti puudub selle kohta ka märge raamatukogu ametlikul kodulehel.

2012. alustatud projekti arhitektuurikonkursi võitis Soome tippklassi kuuluva arhitektibüroo ALA Architects ning selle ehitusmaksumuseks kujuneb ilmselt ligikaudu 100 miljonit eurot. Kolmandiku sellest maksab Helsingi linn, ülejäänud raha tuleb Soome riigilt.

Hoone avamine peaks aset leidma päev enne Soome iseseiusvuspäeva ehk 5. detsembri hommikul kell 8. Pidustused jätkuvad aga ka järgmise päeva õhtuni ning hõlmavad endas üle 200 erineva esineja ja ürituse.

Vaata avapäeva ürituste kava siit ja rohkem infot raamatukogu kohta siit.

Soome arhitektuurist ja OODIst kirjutas mullu ka Sirp, sellest saad lugeda siit.