Troopiline torm Pabuk jõudis Lõuna-Taisse Nakhon Si Thammarati provintsi reede pärastlõunal ning sundis umbes 30 000 inimest varjupaika otsima. Pabuk liikus üle Tai lõunaosa Ko Phra Thongi saare lähedalt laupäeva hommikul kella seitsme ajal kohaliku aja järgi. Torm rebis endaga kaasa elektriliine ning paljud murdunud puud kukkusid samuti liinidele, mistõttu jäi rohkem kui 200 000 inimest ilma elektrita.

Torm nõudis ka ühe lainete meelevalda jäänud kalamehe elu ning tema kaaslane jäi kadunuks. Väidetavalt hukkus ka mees, kelle kodu peale kukkus suur puu. „Minu kodu katus on tormi tõttu osaliselt ära lennanud ja maja on täis muda,” rääkis meediale Talum Puki elanik Boonchuay Chuaysri.

„Nüüdseks on olukord juba oluliselt parem, päike on välja tulnud ning kõik turistid saavad taas rahulikult koju suunduda,” suhtub olukorda positiivselt turistide meelissaare Koh Samui juht Kittipop Roddon. Lähedal asuva saare Koh Phangani juht on samuti rahul, et kõik saarel puhanud 10 000 turisti suuremast tormist pääsesid. Tuhanded turistid lahkusid ka juba enne tormi saabumist.

Tormi ajaks suletud laeva- ja lennuliiklus on nüüdseks samuti taastatud, kuid mitmetes randades võib näha veel ujumist ja vette minemist keelavaid silte, sest torm liikus edasi merele ning seega on merel suured lained ja üleujutuste oht samuti suur. Lennujaamad on taas avatud ja suure nõudluse tõttu on tellitud ka mitmeid lisalende, kuid sellegipoolest peaksid koju pääsemist ootavad turistid arvestama hilinemistega.

Viimane suur torm tabas piirkonda 1989 aastal ning siis hukkus sadu inimesi.

Allikad: BBC, CNN

Vaata videot nädalavahetusel Tais möllanud tormist:

Võtsime ühendust ka meie kontaktiga Koh Samui põhjaosast, Melati Resort & Spa juhataja Noel Aasaga, kes saatis mõned pildid tormikahjudest nende kuurordis: