Vastuseks oma rivaali Airbus`i hiljuti lansseeritud A220-le tutvustas Embraer hiljuti oma lennukit E190-E2. Nimetatud mudel on aga tähelepanuväärne mitme näitaja poolest ning põhjustanud erinevates ringkondades järjest enam palju kõneainet, kirjutab Austraalia uudisteportaal www.news.com.au.

Hüüdnime "Kasumijahtija" (Profit Hunter) pälvinud uus lennuk on eriline juba oma välimuselt: ühte seda lennukit katab näiteks vihase näoga hai kujutis, mis on juba pälvinud sotsiaalmeedias paljude inimeste tähelepanu üle maailma. Lisaks on tehtud väidetavalt ka lõvi ja kotka kujutisega lennukeid.

Veel on märkimisväärne, et Embraeri uuel lennukil, mis mahutab ligi 150 reisijat on nn 2-2 istmete paigutus. See tähendab, et lennukil puudub keskmine istmerida. Nii suurte lennukite puhul on see suhteliselt tavatu käik, kuid reisijatele pakub see kindlasti rohkem mugavust.

CNN kirjutab, et lennukil on konkurendi lennukitest suuremad aknad, mis tähendab automaatselt heledamat salongivalgust. Lisaks on käsipagasi hoiustamiseks mõeldud ruum väidetavalt samuti võrreldes rivaalide sama klassi lennukitega 40 protsenti suuremaks tehtud ning lennuki istmete all ei olevat ebamugavaid raudkonstruktsioone, mis jalgade sirutamist segavad.

Embraeri turundusosakonna asepresident Rodrigo Silva de Souza sõnul soovivad nad anda kõikidele reisijatele tunde, et neil on rohkem isiklikku ruumi ning õhku enda ümber.

Samuti põletavat uus lennuk oma eelkäijast E190-st 17 protsenti vähem kütust, mistõttu on uus mudel kindlasti atraktiivne ka lennufirmadele. Alates aprillist ongi see olnud näiteks Norra lennufirma Widerøe poolt kasutuses ning uuest aastast plaanib mudelit kasutama hakata Hispaania lennufirma Binter.

Embraer tutvustas uut mudelit aasta alguses ja saatis selle ka Euroopa tuurile, mis on peagi lõppemas.

Järgmise 20 aasta jooksul plaanib lennuettevõte Euroopasse tarnida ligi 2800 sellist lennukit. Kuigi jah, kõigil neist ei hakka sellist haipildiga kaetud välimust ilmselt olema.

Muide, ka meie oma lennufirma Nordica on aastate jooksul kasutanud Embraeri lennukeid (Briti ettevõttelt renditi mudelit E145), seega ehk saame ka meie kunagi kodumaa taevas selliseid "haisid" lendamas näha?