Soome sajanda sünnipäeva raames pakutakse Finnairi lendudel kolme Soome kultuuri ilmestavat erimenüüd. Pikamaa äriklassilendudel, mis lahkuvad Helsingist vahemikul 4. oktoober 2017 kuni 9. jaanuar 2018, saab avastada põhjamaise nüansiga juubeliaasta menüüd, mille on koostanud jaanuaris Lyonis Prantsusmaal prestiižse Bocuse d'Or konkursi läbinud Finnairi peakokk Eero Vottonen. „Kodumaa sajanda juubeli puhul Finnairile menüü koostamine on kindlasti suur au. Oleme väga põnevil, et saame riigi rahvuskööki tutvustada tuhandetele Finnairiga reisijatele ning seda taevakõrgustes,“ sõnas Vottonen. Menüüs on kohalikud delikatessid nagu Karjala hautis, räim ja seenesupp kuivatatud põdralihaga.

Äriklassilendudel suunaga Helsingisse pakutakse samal perioodil ELO Sihtasutuse koostatud Soome juubeliaasta erimenüüd. Valikus on marineeritud lõhe, vikerforell ning Karjala hautis veise- ja sealihaga. Sama menüü eri variatsioone serveeritakse riigi sajanda juubeli puhul ka Soome saatkondades üle maailma.

Finnairi turismiklassi pikamaalendude toiduvaliku on aga aidanud koostada Turus asuva Cygnaeuse algkooli õpilased, kes hääletasid Finnairi läbiviidud workshopil traditsiooniliste einete poolt – menüüs on kartul lihapallidega ning makaroni-lihahautis. „Tervislik ja tasakaalustatud toitumine on üks osa Soome ülemaailmselt tunnustatud koolisüsteemist. Oleme tõepoolest uhked, et koolitoidust inspireeritud menüü saab riigi juubeli puhul meie lendudel maitsta,“ sõnas Finnairi pardateenuste juht Maarit Keränen. Koostööd Finnairiga tunnustab ka ELO Sihtasutuse juht Seija Kurunmäki, kes rõhutab, et Soome on esimene riik, kes alustas koolides tasuta toitlustusega. „Koolilõuna on õpilastele tasuta alates 1943. aastast ning oleme väga rõõmsad, et saame Finnairi toel Soome koolitavasid tutvustada ka mujal maailmas,“ kinnitas Kurunmäki. Soome koolide tervislikke valikuid ilmestavaid toite serveeritakse Finnairi turismiklassi Helsingi lendudel 5. juunist 2017 kuni 9. jaanuarini 2018.

Finnairi pikamaa lendudel pakutakse juubeliaasta raames lisaks erimenüüdele ka rukkileiba ja Karjala pirukaid, mis valiti soomlaste poolt hiljuti kolme parima Soome rahvustoidu hulka.