Vastab Finnairi Baltikumi müügijuht Arunas Skuja.

Miks on hinnad Tartu-Helsingi liinil tõusnud, kui lennuk on sama?

Finnair jälgib hindu erinevatel liinidel igapäevaselt ja püüab hoida selliseid hindu, et olla konkurentsivõimeline. Praegu opereerib Tartu-Helsingi lendu Flybe ja nad on oma hinnastruktuuri kujundanud selliseks, et kanda ise mõistlikku äririski. Alates 2. maist muutub olukord ja see liin saab Finnairi enda äririskiks. Tartu-Helsingi liinil on Finnairi lennukoodiga lendude piletihinnad vastavalt Finnairi hinnastrateegiale. Väiksemaid piletihinna muudatusi on tehtud ka juba märtsi alguses, et jälgida nende mõju. Finnair jälgib hindade mõju reisijate arvule ka tulevikus, et hoida lennuliin konkurentsivõimelisena ja meelitada rohkem kliente sõima mitte ainult Helsingisse, vaid ka sealt edasi kogu Finnairi ülemaailmse võrgustiku sihtkohtadesse.

Mis muutub pileti hinnaklassides?

Alates 2. maist jätkab Finnair tegutsemist Tartu-Helsingi liinil ATR lennukite ja kogu salongi ulatuses turistiklassi kohtadega. Reisijad, kes reisivad turistiklassis, saavad valida erinevate Finnairi piletihindade vahel vastavalt oma vajadustele. BASIC piletitüüp on mõeldud neile, kes tahavad madalaimaid hindu. VALUE piletitüüp on veidi kallim, kuid annab klientidele rohkem paindlikkust juhuks, kui on vaja kuupäeva muuta või nimevahetust teha. Samuti tagastatakse vajadusel pileti maksumus vastava teenustasu eest. PRO piletitüüp võimaldab aga veelgi suuremat paindlikkust ja lisaks pakkumisi muudele lisaväärtustele. Usume, et see valik erinevate piletihindade vahel teeb meid konkurentsivõimelisemaks ja kliendid leiavad siit oma piletitüübi, mis põhineb just igaühe vajadustel.

Miks tehti hinnatõus, kui loodetakse saada rohkem reisijaid?

Finnair alustab Tartu-Helsingi liinil alates 2. maist tegutsemist oma äririskiga. Oleme selleks teinud lennugraafiku, mis tagab parimad võimalused lendudeks mitte ainult Helsingisse, vaid edasi kõigisse teistesse Finnairi sihtkohtadesse. Igapäevased lennud teevad kättesaadavaks mitte ainult Euroopa, vaid ka Finnairi Aasia ja Põhja-Ameerika sihtkohad. Usume, et uus lennugraafik meelitab meie lende kasutama rohkem kliente Tartu suunast. Loomulikult jälgime ka pidevalt nõudlust ning proovime vastavalt sellele teha konkurentsivõimelisi hinnapakkumisi.