Finnair ja Finavia tõid tähendusrikaste kohtumiste idee illustreerimiseks kokku kaks filmitegijat maakera vastaspooltelt, et nad looksid ühiselt lühifilmi. Tulemuseks on 13-minutiline linateos „East and West Side Story“, mille lavastajateks on Rootsi režissöör Johan Storm ja Korea režissöör Wookie, kes on mõlemad oma koduriigis hinnatud filmitegijad. Valminud teost esitletakse 6. septembril eksklusiivsel esilinastusel Helsingi lennujaamas.

Kumbki režissöör esitas oma nägemuse ühest emotsionaalsest loost, mille kirjutas stsenarist Danny Sangra. Filmi peaosades on Skandinaavia näitleja Anne Bergstedt, kes on tuntud rollide poolest filmides „Boardwalk Empire“ ja „Black Swan“, ning korealane Jae Hoon, kes on koduriigis kaasa teinud arvukates teatri- ja filmilavastustes.

Lühifilm on kolmas ja viimane üritus Finnairi ja Finavia koostööprojektis „Match Made in HEL“. 2015. aastal sai „Match Made in HEL“ raames Helsingi lennujaamast skatepark professionaalsetele rulasõitjatele. 2016. aastal korraldasid Finnair ja Finavia suurejoonelise moeetenduse, kus seitse moedisainerit Euroopast ja Aasiast näitasid oma loomingut Helsingi lennujaama maandumisrajal.

„Reisimine rikastab inimeste elusid ning avab uusi vaatenurki,“ lausus Finnairi turundus- ja brändijuht Johanna Jäkälä. „Näeme seda oma lendudel iga päev. Me kõik reisime mingil põhjusel ja meil igaühel on enda lugu. Film räägib sellest, kuidas need lood muutuvad, kui asetad end kellegi teise olukorda, aga ka vajadusest isikliku ruumi järele. Millestki, mis on Põhjamaadele iseloomulik.“

„Helsingi lennujaam on risttee ida ja lääne vahel. Reisimine ühendab inimesi ja kultuure ning suurendab teineteisemõistmist,“ ütles Katja Siberg, Finavia vanemasepresident turunduse ja kommunikatsiooni vallas. „Õpid kogu aeg midagi uut. Iga päev näeme lennujaamas, kuidas kümned tuhanded inimesed maailma eri paigust omavahel kohtuvad ja kogevad tähendusrikkaid hetki. Kunst kui universaalne keel võimaldab neid kahte maailma ainulaadselt ühendada, ja filmiformaat aitab loomulikul moel sellistest kohtumistest lugusid jutustada. Meil on hea meel, et saame peagi neid lennujaama-hetki maailmaga jagada.“

Vaata lühifilmi treilerit:

Uuri lähemalt lühifilmi autorite kohta SIIT!

Finnair lendab 19-sse sihtkohta Aasias ja seitsmesse Põhja-Ameerikas, ühendades neid Helsingi lennujaama kaudu enam kui 100 sihtkohaga Euroopas, ning on ajaloo kiireimas kasvufaasis. Käesoleval suvel lendas Finnair Aasiasse 97 korda nädalas, mida on rohkem kui kunagi varem. Samal ajal on Helsingi lennujaam läbimas ulatuslikku laienemisprogrammi, teenindamaks aastas kuni 30 miljonit reisijat.