Uus lennuliin avatakse 16. detsembrist kuni 21. märtsini ning see lihtsustab eestlaste reisimist USA ühte populaarseimasse sihtkohta.

Finnairi Baltimaade müügijuhi Arunas Skuja sõnul on Miami nii Skandinaavia kui Baltikumi piirkonnale oluline sihtkoht, kuhu praegu lennatakse Finnairiga valdavalt ümberistumisega New Yorgist. “Miami oli ka eestlaste seas eelmisel aastal üks populaarseimaid puhkuse- ja ärireiside sihtkohti Ameerika Ühendriikides, seega on uue liini avamine olulise tähtsusega ka meie piirkonnale,” ütles Skuja.

Helsingi-Miami lennuliin lisatakse ka Atlandi-üleste lennuliitude lennugraafikusse, kuhu kuuluvad ka oneworld Alliance´i partnerid American Airlines, British Airways ja Iberia. See annab võimaluse kombineerida nende lennuettevõtete reise parema lennugraafiku ja hinnaga. Nii saab kombineerida oma lennuplaani Helsingi kaudu Miamisse, aga tagasilennu sobivate lennuaegadega näiteks läbi New Yorgi, Madridi või Londoni või ka vastupidi.

Lend Tallinnast Helsingi kaudu Miamisse hakkab väljuma teisipäeviti ja neljapäeviti kell 8:25 ning jõuab Miamisse kell 14:05 kohaliku aja järgi. Tagasilend väljub Miamist kell 16:00 ning jõuab ümberistumisega Helsingis Tallinnasse järgmise päeva hommikul kell 12:35. Lend Tallinnast ümberistumisega Helsingis kestab umbes 12,5 tundi ning tagasilend 13,5 tundi. Varasemalt kulus Tallinnast Miamisse lendamiseks ligi 15 tundi.

Alates järgmise aasta 3. jaanuarist lisatakse Helsingi-Miami liinile veel kolmas, laupäevane lisalend, millel on Tallinnast lennates pisut erinev lennugraafik.