Kõik need hotellid on külastamist väärt, kui tahad saada teistmoodi hotellikogemust, mida tavalistest hotellidest ei leia. Siin on mõned neist, mis arhitektuuri- ja disainiajakirja poolt välja valiti.

Schlafen im Weinfass

Sõna-sõnalt ööbimine veinivaadis on võimalik Saksamaal, Sasbachwaldeni külas. Kuna tegemist on veinipiirkonnaga, kus suured vaadid peale teatud aja jooksul kasutamist välja vahetatakse, siis otsustati neid mitte niisama minema visata, vaid neisse turistid ööbima panna, mis on ka sama tulus kui veinivalmistamine. Viis tünni on igaüks selle veini nimega, mida vaadis on varem hoitud. Schlafen im Weinfassi öömaja on soojendusega ja duširuumiga, tünnist avaneb vaade viinamarjaväljadele ja mägedele.

Hüttenpalast

See omapärane majutusasutus on nagu hotell hotellis. Õigemini autokaravan hotellis - ööbitakse hotelli katuse alla kogutud erinevates autokaravanides ja stiilsetes väikestes matkaonnides. Nii saab oma tahtmise järgi matkatingimustes puhata, aga samas on kõik hotelli mugavused käepärast. Sääsed ka ei tülita ning vihm ei trummelda vastu katust.

Prahran Hotel Pub

Riitalaotud betoontorud jäävad Pranhrani hotellist kindlasti meelde.

Siin tõmbab tähelepanu hotelli pubi, mis on tehtud suurtest betoontorudest. Pubikülalised istuvadki neis torudes ja saavad torust välja tänavale vaadata.

Hotell Prahran asub Melbourne´is ja selle pubi fassaadi on betoontorud laotud kolmes kihis.

Hayema Heerd

Tahad lakas ööbida, aga ajad pole enam need, sest samas tahaks ka kõiki hotellimugavusi... siingi on olemas hotellivariant, mis sobiks ideaalselt. Hayema Heerd Hollandis viib sind laia pehmesse hotellivoodisse puhaste linade vahele, ümbritsetuna heinapallidest ja küüniõhustikust. Tõmba ninna heinapebrelõhna ja maga, nagu oleks sume suveöö ja kuskil kõrval laudas krõmpsutaksid lehmad.

Montaña Mágica

Tšiilis asuv püstkoja-kujuline hotell on kaetud mätastega ja asub paksus metsas kõrgete puude vahel. Seda ei märka enne, kui oled hotelli ette jõudnud. Maailma veidraimate hotellide edetabelitesse tihti sattuv majutusasutus on tegelikult mõeldud looduskaitsealal võimalikult vähe välja paistma, olles nagu roheline kustunud vulkaan. Tule asemel purskab mäetipust välja vesi ja voolab mööda rohtunud nõlvu alla.

Öö kahele on üsna kallis - 170 dollarit tuba. Hotellist paistab ka "päris" vulkaan.

Sun Cruise Hotel

Lõuna-Koreas on kõigi merehaigete rõõmuks paigutatud rannakaljudele kruiisilaev, kust saab turvaliselt ja lainetes loksumata vaadata avamerele. Sun Cruise Hotel pakub ööbimisvõimalust just nii kauaks, kui ise tahad ja pardalt võib iga hetk maha astuda.

2002. aastal ehitatud hotell sisaldab kõiki kruiisilaeva mugavusi ja jätab ära kõik ebamugavused tormisel merel.

Vaata videot, kuidas hotell välja näeb:

Lennukist tehtud hotell Jumbo Stay

Uppsalas hostelit pidanud Oscar Diös sai 2006. aastal peaaegu ootamatult lennukiomanikuks. Kui selgus, et Arlandas on hea hinnaga saadaval üks 1976. aastal ehitatud Boeing 747-200 Jumbo Jet, siis tekkis hotelliomanikul idee. Sigtuna ametnikud andsid uuele lennukiomanikule ehitusloa rajada hotell Arlanda lennujaama juurde, kasutades ehituseks sedasama lennukit.

2008. aasta jaanuaris liigutatigi aastakümneid ookeane ületanud Jumbo Jet ehitusplatsile, kus see sai uue sisu. 450 istekohta lendasid salongist välja ning asemele tulid Jumbo Stay hotelli 26 numbrituba 76 voodikohaga.

Spitbank Fort Sea Hotel

Selle kindlushotelli ümbruses pole eriti midagi teha, sest öömaja asub keset vett. Kohale saab laevaga ja äraminemiseks peab ka laeva ootama. Kogu hotelli saab peopidamiseks endale privaatselt üheks või mitmeks ööks reserveerida. Hotellis on mitu restorani ja baari, katusel päikesetekk ja bassein ning keegi naabritest ei saa kurta liiga lärmaka peo pärast.

Öö mustlasvagunis

Monmouthshire´is, Walesi kaunis maakohas saab täita oma ammuse unistuse ööbida vanas mustlasvagunis. Üksikule metsalagendikule on veetud klassikaline hobuvanker ja selle lähedal puude vilus ootab väike majake muudeks hädavajalikeks toiminguteks (tualett, dušš ja väike köök). Puudu on vaid hobused, mis viiksid mööda Walesi kõrvalisi teid rändama.

Mustlasvagunisse mahuvad kaks täiskasvanut ja kaks last ning paar hästikasvatatud koera.

Les Alicourts

Magada võib ka nagu kauge esivanem puu otsas. Prantsusmaal asuv Les Alicourts pakub selleks peaaegu hotellile väärilisi mugavusi. Isegi üles ronida pole mööda oksi vaja, latva viib korralik trepp. Ühe puu otsast teise otsa saab mööda rippsilda. Majutus kahele maksab 100 eurot.

Selle saja euro eest ei saa siiski elektrit, vett ega veeklosetti. Lihtsa aiamööbliga varustatud majakestes puu otsas saab magada pehmes laias voodis, kannuga vett kaussi valades saab teha ka hommikuse silmapesu ning edasi tuleb suunduda kõigi pesemisvõimaluste ja restoraniga maapealsesse peamajja. Kuid kõikuvas puumajakeses ööbimine võib emotsiooni mõttes seda sadat eurot siiski väärt olla, kuigi mugavusi napib.

Kas oled ööbinud veel mõnes ebatavalises hotellis? Kirjuta kommentaaridesse.