Traditsiooniliselt on Jõuluturul müügil suur valik kingitusi ja maiustusi. Põhirõhk on Eesti käsitööl ja toiduainetel (leivad, vorstid, singid, pasteedid, küpsised jm). Esmakordselt on avatud Gurmeekiosk, kus kaubeldakse parimate Eestimaiste uudistoodetega (siidrid, toorsnäkid, hummused, käsitöömaiustused jm). Suurem osa neist on mahetooted.
Kohapeal saab ka keha kinnitada. On tuntud jõuluroogi, nagu hapukapsas, verivorst ja glögi, aga leidub ka täiesti uusi tooteid, nagu hõõgsiider ja ploomihõõgvein. Sooje ja soojendavaid jooke pakuvad mitmed müüjad P-N kuni kl 22, R-L kuni kl 23.
Kultuuriprogrammi saab nautida R-L kl 17-19, P kl 12-14. Raekoja platsi laval astuvad tänavu üles umbes 1700 esinejat (ETA Tantsukool, JJ Street Tantsustuudio, Tansustuudio Free Flow, rahvatantsugrupp Sõleke, rahvakunstiselts Leigarid, rahvatantsurühm Viisuveeretajad, Ellerheina mudilaskoor, Tantsutrupp Kõku, puhkpilliorkester Pritsu Prass jpt).
Uusaastaööl on kavas eriprogramm, kus teiste seas esinevad ansambel Würffel ja La La Ladies, kes on jõudnud Eesti Laulu konkursil edasipääsenute hulka.