Samos, Kreeka

Türgi ranniku äärde jääv mägine ja maaliline Samos on Tallinnaga väga hästi ühendatud tänu Aegean Airlines'i lendudele Atheenasse, kust ühe ümberistumisega jõuab sellele poole Hiiumaa suurusele paradiisisaarele.

Nädalase puhkusega jõuab seega igale poole, rendiautoga sõitmiseks on see igati paras saar, kui just sisemaa ligi 1500 meetri kõrgused mäed välja arvata.

Põhjamaalaste hulgas on populaarne idülliline Kokkari rannaküla, mis võlub oma liivarandadega. Kui lihtsalt päevitamine pole teie jaoks, siis paadi- ja kajakirent ning kõikvõimalikud muud muud rannapuhkuse mõnusaks osaks olevad asjad on kättesaadavad.

Samos, Kreeka

Civita di Bagnoregio, Itaalia

Need on tegelikult oaks eraldi linna - mäe otsas asuv Civita, kuhu pääseb vaid mööda järsku teed, ning selle kunagine eeslinn Bagnoregio . Tänaseks on aga Civitas aastaringselt vaid kuus elanikku. See on kaunis ja hästi hoitud keskaegne linn, kus aastaringsete elaniketa majad pole käest lastud - need on ikaste itaallaste suvekodud ning mõnusad butiikhotellid.

Civita di Bagnoregio, Itaalia

Rothenburg, Saksamaa
Otselennud Berliini, Frankfurti ja Hamburgi annavad hea võimaluse avastada väiksemaid Saksa linnu. Külaskäik Rothenburg ob der Tauberisse lennutab mitu sajandit ajas tagasi. Kusagil mujal pole nii palju puutumatult säilinud keskaega kui siin. Äkki on aeg siin seisma jäänud? Kes longib läbi igivanade majadega vanalinna, mis kubiseb hubastest platsidest ja nurkadest, tornidest, purskkaevudest, väravatest, kaitserajatistest, aitadest ja veinitubadest, võib seda vabalt uskuma jääda. Kuivõrd see on üks punkt Lõuna-Saksamaad läbival Romantikaraja, siis suvel peab muidugi arvestama sellega, et turiste linnakesse sattub ja hotell tasuks varakult broneerida.

Rothenburgis on jõulud aastaringselt : Käthe Wohlfahrti jõulukülas, Euroopa suurimas aastaringselt avatud jõuluäris, leidub kõike, mis kuulub ühe õige jõulupeo juurde: püramiide, pähklipurejaid, piibumehikesi, küünlaid, pidulikke laudlinu ja palju muudki.

Rothenburg

Preko, Horvaatia
Tüüpiline Dalmaatsia arhitektuur ja Vahemere idüll ootavad selles Horvaatia väikelinnas, kuhu väga lihtsalt pääseb Zadarist. Lihtsalt jalutage sadamas ringi, limpsige oma lemmikjooki ja vaadake mööda kanalit kulgevaid laevu.

Preko, Horvaatia

Bohinj, Sloveenia

Tegelikult on muidugi kogu Sloveenia üks avastamata pärl. Sloveenia Alpide südames asuv linnake asub Sloveenia suurima järve kaldal, nii et mere puudumist ei pane tähelegi.

Bohinj, Sloveenia

Alberobello, Itaalia
Trullid, Apuulia tüüpilised väikelinnamajad, pole kusagil mujal nii hästi säilinud kui selles UNESCO maailmaärandi nimistusse kuuluvas linnakeses. Bari provintsis asuv linnake on tänu Bari lennujaamale lihtsasti avastatav. Ent kuna enamus inimesi annab järele kiusatusele veeta kõik oma puhkusepäevad rannas, on seda isülli võimalik nutida siiski ilma tohutute turistide massideta.

Alberobello, Itaalia

Allikas: europeanbestdestinations.com