Lisaks 11 riigi 21 võistleja arvestuse parima tulemuse saavutamisele jõudis Lepik võistlustel ka uue isikliku rekordi püstitamiseni.

Anti Lepiku sõnul on Euroopa meistrivõistlused vähemalt sama tugeva tasemega kui maailmameistrivõistlused: "Igast riigist saab nendel võistlustel osaleda lausa 2 võistlejat ning tänavuste osalejate seas oli näiteks 7 maailmameistrit. Enda trumbiks pean ikka tööd ja treenimist, mida sain aasta lõpus Silja Line´i laevadel Happy Lobsteri mereannirestoranides ajutiste austribaaride avamise näol teha."

Kvalifikatsioonivõistlustel tegi Lepik uue isikliku rekordi ajaga 2 minutit ja 25 sekundit ning poolfinaalis oli ta kolmandal positsioonil. Finaali pääses kokku neli võistlejat, lisaks Lepikule veel kolm iirlast – viiekordne Euroopa- ja kahekordne maailmameister Michael Moran, kahekordne Euroopa meister Stefan Nolan ning mulluse EM-i finalist David Small. Lepik võitis kõiki lõppajaga 2 minutit ja 35 sekundit. Teise koha sai Moran ja kolmanda Small.

Euroopa meistrivõistlustel avati kiireima aja, puhtama soorituse ning kauneima serveeringu kriteeriumite alusel Iiri looduslikke ehk lameaustreid, mida oli kokku vaja avada 30 karpi. Võistlustel olid lisaks Eestile esindatud Taani, Rootsi, Norra, Inglismaa, Iirimaa, Soome, Tšehhi, Belgia, Prantsusmaa ja Holland.

Anti Lepikule on käesoleva võiduga tagatud ka automaatne pääs järgmise aasta EM-ile.

Eelnevalt mitmetel Tallinki reisilaevadel peakokana töötanud Lepik on AS-i Tallink Grupp peakokk alates 1999. aastast. 1997. aastal saavutas Lepik Eesti kokkade meistrivõistlustel esikoha ning on olnud mitmetel kõrgetasemeliste kokandusvõistlustel žüriiliige. Ta on käinud end erialaliselt täiendamas nii Itaalias, Prantsusmaal, Šveitsis, Soomes, Rootsis kui paljudes teistes Euroopa riikides.

Kuidas austriavamine käib? Vaata näiteks sellest videost: